Читај ми!

Regionalna liga kreće u septembru 2018. godine

Regionalna fudbalska liga u kojoj bi učestvovali klubovi sa prostora nekadašnje SFRJ trebalo bi da startuje u septembru 2018. godine, otkrio je prvi čovek makedonske lige Vasko Dojčinovski.

On je za hrvatski "Večernji list" istakao da je liga dobila podršku od Evropske fudbalske unije (UEFA), koja je već obezbedila novac za nagradni fond. U ligi bi učestvovala 24 kluba i sistem takmičenja bi bio sličan onome u Ligi šampiona.

Kako je naveo, takmičenje bi krenulo kada se završe kvalifikacije za Ligu šampiona, a ukoliko bi neki klub sa prostora SFRJ obezbedio mesto u evropskom elitnom društvu, onda bi njegovo mesto automatski popunjavao sledeći najbolje plasirani iz nacionalne lige.

Još nije poznato da li će se liga zvati Balkanska ili će imati drugi naziv, a takođe je sporno i šta klubovi dobijaju, s obzirom na to da je malo verovatno da će pobednik imati prolaz u Ligu šampiona, što je velika želja svih iz regiona.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара