Ferguson žestoko napao Blatera

Najtrofejniji trener u istoriji britanskog fudbala, menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson žestoko je napao predsednika Međunarodne fudbalske federacije Sepa Blatera, koga je uporedio sa afričkim dikatorima i doveo u pitanje njegov kredibilitet.

U intervjuu koji je dao za magazin, Ferguson je krajnje otvoreno govorio o Blaterovim izjavama u vezi sa letošnjim nastojanjima Reala da angažuje Kristijana Ronalda. Prvi čovek FIFA tada je rekao da 23.godišnji Portugalac živi kao nekadašnji robovi.

"Blater je u opasnosti da uskoro počnu da mu se podsmevaju, a možda je već stigao dotle. Ne znam u čemu je problem, možda je ostarao. Te stvari se, međutim, dešavaju ljudima koji imaju preveliku moć. Pogledajte, uostalom, neke od despota u Africi. Sa pozicije apsolutne vlasti, on je dao mnogo smešnih izjava i sada mu preti realna opasnost da potpuno sroza svoj ugled", rekao je Ferguson.

Škotskog stručnjaka posebno je pogodila Blaterova izjava o Ronaldu kao savremenom robu.

"Kada je izgovorio tako nešto, opravdano je izazvao bes kod mnogih ljudi. Posebno zbog toga što je pre samo godinu dana obeležena dvestota godišnjica ropstva, što je tema na koju smo posebno osetljivi u Velikoj Britaniji", rekao je Ferguson.

Trofejni stručnjak još jednom se osvrnuo i na postupak Reala, koji je uprkos protivljenju Mančestera čitavo leto pokušavao da nagovori Ronalda da pređe na Santijago Bernabeu.

"Kada je Gabrijel Hajnce otišao u Real, znao sam šta će se dešavati, jer su on i Ronaldo najbolji prijatelji. Nikada nisam verovao da su oni bili stvarno zainteresovani za Hajncea, bez obzira što je on odličan igrač. Krajni cilj operacije bio je Ronaldo. Kao klub Franciska Franka, Real je navikao da dobije šta god poželi, ali su neki ljudi izgleda zaboravili da je i u Španiju u međuvremenu stigla demokratija", rekao je Ferguson.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи