Bekam u Milanu do aprila

Dolazak Dejvida Bekama u Milan mogao bi da bude doveden u pitanje ukoliko on ne dobije dozvolu svog kluba Los Anđeles Galaksija da ostane u Italiji do kraja maja.

Potpredsednik Milana Adrijano Galijani najavio je da će Bekam u januaru potpisati ugovor sa "rosonerima" do kraja sezone, odnosno do 31. maja, ali je danas komesar američke lige Don Garber izjavio da reprezentativac Engleske mora da se vrati u svoj klub do 3. aprila, kada počinje nova sezona.

"Predstavnici Milana i Galaksija trenutno razgovaraju o mogućnosti da Bekam igra na pozajmici u Italiji u zimskoj pauzi koja traje do početka aprila. Ne znam kakav će biti ishod tih pregovora, ali Bekam u svakom slučaju ostaje igrač Galaksija, a to znači da mora da bude ovde kada počne nova sezona", rekao je Garber.

Sličnu izjavu dao je i Bekamov agent Simon Oliveira, koji kaže da još ništa nije dogovoreno.

"Za sada još ništa nije sigurno, ali prvobitna namera bila je da Bekam igra za Milano u januaru i februaru sigurno, a možda i u martu. Njegov osnovni cilj je da u pauzi američkog prvenstva ima jake utakmice koje bi mu osigurale mesto u reprezentaciji", rekao je Oliveira.

Galaksi se za sad nije oglašavao, ali jeste trener tog tima Brus Arena, koji je rekao da mu odlazak Bekama na pozajmicu do kraja maja nikako ne bi odgovarao.

"Već na prvi pogled to mi je veoma čudno. Ne vidim kakavu korist od toga bi imao naš klub i liga u celini. Bekam je veoma važan deo ekipe, a cilj za narednu sezonu je plasman u plej of, što znači da u prvenstvo moramo ući krajnje ozbiljni i koncentrisano već od prvog kola", rekao je Arena.

broj komentara 0 pošalji komentar