Osuđeni navijači čačanskog Borca zbog rasizma

Okružni sud u Čačku osudio je četvoricu Čačana, navijače fudbalskog kluba Borac iz tog grada, na ukupnu kaznu od četiri i po godine zatvora zbog vređanja i prebijanja tamnoputog fudbalera iz Gane Solomona Opokua (20).

Osuđeni su Darko Obrenović (22) i Milan Milosavljević (22) na po 18 meseci zatvora, Mladen Ikonić (24) na 14 meseci i Nikola Cvetković (21) na 10 meseci zatvora.

Pored njih sud je osudio i Dragana Dragovića (25) iz Čačka na šest meseci zatvora, jer je uputio telefonske pretnje svedoku Dejanu Šerčiću, koji je posmatrao incident.

Četvorica navijača su 7. marta ove godine po završetku fudbalske utakmice između Borca i Bežanije, u blizini stadiona vređali Opokua na rasističkoj osnovi, uz grube psovke i tukli ga.

Oni su mu tom prilikom govorili "Šta radiš ovde, crnčugo", "Umri crnac", "Crnčugo, stani da te bijemo" i psovali mu "crnačku majku".

Potom su ga tukli nogama i rukama nanevši mu lakše telesne povrede. Fudbaler iz Gane spasao se preskočivši metalnu ogradu igrališta osnovne škole koja se nalazila u blizini, a ubrzo se pojavila patrola policije koja ga je zaštitila.

Nekoliko dana posle napada Opoku, koji je boravio u Čačku na probnoj igri u Borcu, napustio je Srbiju.

broj komentara 0 pošalji komentar