Sukob Balaka i selektora Leva zbog neigranja Fringsa

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev izjavio je danas da je iznenađen kritikama koje je na njegov račun izneo kapiten ekipe Mihael Balak.

Balak je zamerio Levu što je na utakmicama reprezentacije prošle nedelje stavio na klupu Torstena Fringsa. Balak je naveo da Frings nije zaslužio takav tretman jer već godinama igra u reprezentaciji.

"Veoma sam iznenađen izjavom Balaka, a razočarao me je što je javno izneo takve kritike na moj račun", rekao je Lev.

Lev je dodao da će Balak, uprkos javnom istupu, ostati važan član nacionalnog tima Nemačke, ali je istakao da startnu postavu može da sastavlja samo selektor.

Predsednik nemačkog saveza Teo Cvanciger zatražio je od Balaka da sve nesuglasice sa selektorom reši u "četiri oka", a ne da koristi medije za javnu raspravu.

Nemačka je prošle nedelje savladala Rusiju i Vels u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010, čime je, prema rečima Cvancigera, selektor Lev potvrdio da je bio u pravu kada je na teren izveo neke od mlađih igrača u nacionalnom timu.

Frings, koji uskoro puni 32 godine, odigrao je samo sedam minuta u meču sa Rusijom, a nakon sedenja na klupi na utakmici sa Velsom, izjavio je da razmišlja o završetku reprezentativne karijere.

"Frings trenutno možda nije u dobroj formi, ali i dalje igra na visokom nivou. Ako više nije potreban, to bi trebalo otvoreno da mu se kaže. Najmanje što je zaslužio kao istaknuti reprezentativac je poštovanje", objasnio je Balak.

Balak, koji je trenutno kapiten Nemačke, za nacionalni tim je odigrao 89 utakmica i postigao 39 golova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи