Bekam od januara u dresu Milana

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Dejvid Bekam od januara će igrati za ekipu Milana, rekao je potpredsednik italijanskog kluba Adrijano Galijani.

"Bekam želi da dođe u Milan i mi želimo njega. On će doći u januaru i tada ćemo sa njim potpisati ugovor do kraja sezone. To je sjajna stvar za nas, trener Anćeloti moći će da računa na njega i u Kupu UEFA", rekao je Galijani za dnevnik "Korijere delo Sport".
Galijani je dodao da će dolazak Bekama dodatno obradovati navijače Milana, koji već imaju priliku da uživaju u "čarolijama" Brazilaca Kake, Ronaldinja i Pata.

"Bekamov dolazak će dodatno napuniti naš stadion. Sa njim, Kakom i Ronaldinjom, to će biti 'tim snova'", kazao je Galijani.
Pošto Bekam ima važeći ugovor sa Los Anđeles Galaksijem, u Milan bi najverovatnije došao kao pozajmljeni igrač.
Sezona u američkoj fudbalskoj ligi završava se krajem godine, posle čega će Bekam doći da trenira u Milan, a nakon toga će i potpisati ugovor sa višestrukim prvakom Evrope.
Trener Milana Karlo Anćeloti nije krio zadovoljstvo zbog mogućnosti da dobije još jednog sjajnog fudbalera.
"Bio bih izuzetno zadovoljan ukoliko bih u januaru mogao da računam na Bekama. Reč je o velikom sportisti i vrhunskom profesionalcu i ako zaista bude mogao da ostane kod nas do kraja sezone, biće to sjajno", rekao je Kapelo.
Pošto Galaksi nije uspeo da izbori plasman u plej of, Bekam će poslednju utakmicu u sezoni za svoj klub odigrati u subotu. Za sada, međutim, nije poznato na koji način će Milan uspeti da dobije dozvolu američkog kluba da ga zadrži do kraja maja, jer bi to značilo da će Bekam propustiti skoro mesec i po dana na početku naredne sezone u Americi.
Bekam je izjavio da bi igranjem u Milanu praktično osigurao status reprezentativca Engleske do kraja kvalifikacija za prvenstvo sveta, a samim tim bi zadržao i šanse da zaigra na Mondijalu u Južnoj Africi 2010. godine.
Bivši kapiten reprezentacije u dresu sa nacionalnim grbom odigrao je 107 utakmica, jednu manje od Bobija Mura, a 18 manje od rekordera Pitera Šiltona.
Engleski reprezentativac je u leto 2007. prešao iz madridskog Reala u LA Galaksi. Za američki tim Bekam je do sada odigrao 29 utakmica i postigao pet golova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи