Tijeri Anri podržava selektora Domeneka

Fudbalski reprezentativac Francuske Tijeri Anri pozvao je Fudbalski savez Francuske da podrži selektora Rejmona Domeneka.

Domenek, je predvodio Francusku do finala Svetskog prvenstva 2006. godine, pre nego što su "trikolori" eliminisani u grupnoj fazi takmičenja Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj ovog juna.

Zbog loših rezultata njegov rad je pod stalnimm nadzorom i Fudbalskog saveza Francuske će u sredu odlučiti da li će i dalje predvoditi nacionalni tim.

Francuska je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počela porazom od Austrije (3:1), a zatim je pobedila Srbiju (2:1). U trećoj kvalifikacionoj utakmici protiv Rumunije u subotu, Francuzi su odigrali nerešeno 2:2.

Na tabeli Grupe 7 Francuska je četvrta sa četiri boda, iza Srbije i Litvanije koje imaju dva boda više.

"Stvari moraju da budu jasne. Moramo da okončamo ove priče. Ako selektor uživa poverenje Saveza, onda neka se to i kaže. Ne možete nekome pokloniti poverenje uz određene uslove. Kada su stvari jasne - sve je lakše", rekao je Anri na treningu u  kampu reprezentacije.

Anri, koji je u subotu bio kapiten Francuske, dodao je da glasine o Loranu Blanu i Didije Dešampu kao naslednicima Rejmona Domeneka, destabilizuju ekipu.

"Mi igramo za njega (Domeneka), za nas, za francuski fudbal. Postoji bes usmeren ka selektoru i nama nije lako da igramo u takvim uslovima, pogotovo kada se pripremamo za važne utakmice", rekao je Anri i dodao da su takvi komentari podstakli ekipu da preokrene rezultat protiv Rumunije.

Francuska je na utakmici u Rumuniji gubila 2:0, ali je golovima Frenka Riberija i Joana Gurkufa, ipak, uspela da osvoji važan bod.

"Subotnja utakmica bila je karakteristična, jer smo znali da moramo da se 'vratimo' u meč, zbog njega, zbog svih nas. Bolje da pokušamo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, nego da započinjemo kontroverzne priče pred predstojeće važne utakmice. Mi smo uz Domeneka", rekao je Anri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи