Antić: Izuzetno sam zadovoljan, vidim napredak u igri

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je da je izuzetno zadovoljan pobedom nad Litvanijom (3:0), a pre svega činjenicom da se video napredak u igri njegove ekipe.

"Ova pobeda ne vredi samo tri boda, postoji progres u igri. Nismo dugo zajedno, ali sam prepoznao jednu ideju. Igrali smo sa do sada najorganizovanijim protivnikom", rekao je Antić.

Antić je dodao da Srbija treba i na sledećoj utakmici u Beču protiv Austrije da ide na pobedu.

"Pokazali smo stabilnost koja obećava... Treba i u Beču da osvojimo tri boda, ali ne govorim to u euforiji, već zato što moramo da stvorimo naviku da verujemo u sebe", kazao je Antić.

"Ne želim da opterećujem igrače sledećim mečom, ne želim da povećavam tenziju. Oni su večeras zaslužili poverenje i nema potrebe da ih naknadno motivišem", rekao je on.

Antić je objasnio zašto je odlučio da Nikola Žigić izvede penal u 76. minutu.

"Prvi izbor za penal bio je Pantelić, a drugi Žigić, iako sam razmišljao i da nagradim 'slavljenika' Stankovića. Žigiću je potrebno samopouzdanje, mada je s obzirom na situaciju u klubu, večeras dobro odigrao, bez obzira što estetski nije izgledalo tako", naveo je on.

Selektor Srbije pohvalio je igru Miloša Krasića i kapitena Stankovića.

"U prvom poluvremenu 'odskočio' je Krasić, a posebno moram da čestitam Stankoviću, koji je bio pravi kapiten i 'motor' ekipe", kazao je Antić.

Antić je zahvalio i navijačima koji su, prema njegovim rečima, stvorili fenomenalan ambijent i dodao da će biti srećan ako njegov tim jednog dana napuni Marakanu.

Selektor Srbije dodao je da je Dragutinovića zamenio jer je ovaj fudbaler osetio bol u zadnjoj loži.

"Kada vidimo koliko je povreda ozbiljna, odlučiću da li da pozovem zamenu za njega", zaključio je Antić.

Selektor Litvanije Žoze Kuseiro ponovio je da su Srbija, Francuska i Rumunija favoriti za osvajanje prva dva mesta.

"Srbija je igrala u standardnoj formaciji, nisu nas iznenadili, ali su postigli dva gola posle prekida. Kada smo počeli više da rizikujemo kako bio izjednačili, ostali smo sa igračem manje, pa se situacija dodatno iskomplikovala", zaključio je Kuseiro.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво