Читај ми!

Policija spremna za meč Srbija – Albanija!

Policija će učiniti sve da utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije protekne u najboljem redu, izjavio je pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd Nikola Popovac. Ništa nije prepušteno slučaju. Rigorozne mere obezbeđenja, višestruka kontrola, video-nadzor, metal detektori, službeni psi, sve je podređeno tome da meč protekne u najboljem redu.

Popovac je istakao da policija ništa ne prepušta slučaju i da će u utorak u gradu biti prisutan veći broj pripadnika bezbednosti. Biće vidno prisustvo policije, ne samo oko stadiona već i po gradu, angažovan je adekvatan broj policajaca.

"Policija u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije obavlja rigoroznu kontrolu navijača u vidu duplog pregleda. Navijače će pregledati redarska služba i posle pripadnici MUP-a. Ceo događaj biće sniman, koristiće se metal detektori, službeni psi za otkrivanje eksplozivnih sredstava. Jednostavno, ništa neće biti prepušteno slučaju. Policija će uraditi sve što je do nje i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima", rekao je Popovac. Prema njegovim rečima, za utakmicu između Srbije i Albanije biće angažovan adekvatan broj policajaca, ali znatno manji u odnosu na "Paradu ponosa".

"Policija pravi bezbednosnu procenu i na osnovu nje angažuje adekvatan broj službenika. Ne očekujemo incidente, ne dolaze albanski navijači i preuzećemo mere pre, za vreme i posle utakmice. Biće vidno prisustvo pripadnika policije u gradu i kod važnih objekata, ali najviše u blizni stadiona i na stadionu", objasnio je Popovac.

Popovac je istakao da je policija uvek spremna za izvršavanje svih bezbednosnih zadataka, što je i pokazala prilikom obezbeđivanja nekoliko visokorizičnih događaja. Utakmica će biti odigrana bez prisustva gostujućih navijača, a u slučaju da se na tribinama pojave pristalice Albanije, biće preduzete adekvatne mere.

"Bez obzira na to koji su navijači u pitanju, primenjuje se zakon, u ovom slučaju Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim manifestacijama. Na stadionu će biti prisutan tužilac, sudija za prekršaje i preduzimaćemo mere shodno situaciji", zaključio je Popovac.

Utakmica između Srbije i Albanije igra se u utorak od 20.45 na stadionu Partizana.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара