Читај ми!

Partizanu derbi, Zvezda promašila dva penala!

Praznik fudbala, utakmica svih utakmica, najbolje što srpski fudbal može da pruži... Ovaj put, sve je tačno! U sjajnom meču, u fantastičnoj atmosferi, Partizan savladao Crvenu zvezdu sa 2:1. Drinčić i Kojić strelci za crno-bele, Mrđa za crveno-bele. Milan Lukač odbranio dva penala. Nikolić zadovoljan, Stojanović kaže da je njegova ekipa morala pametnije da odigra.

Kako je tekao meč u Humskoj, možete pogledati ovde.

Uvod i zanimljivosti vezane za "večiti derbi" možete pogledati ovde.

Kako su navijači proveli dan, možete pogledati ovde.

Ovo su o meču rekli Marko Nikolić, odnosno Slaviša Stojanović.

"Utakmica svih utakmica" srpskog fudbala, večeras je potpuno opravdala taj naziv. "Večiti" derbi, 146. po redu, pripao je ove večeri Partizanu, koji je pobedio Crvenu zvezdu sa 2:1.

Crno-beli su ovom pobedom u 26. kolu Superlige smanjili zaostatak za "večitim" rivalom na tri boda, pa će do kraja prvenstva biti vrlo interesantna borba za titulu.

"Večiti" su odigrali vrlo dinamično prvo poluvreme, u kome je Partizan uglavnom imao inicijativu i stvarao šanse, da bi Zvezda u finišu počela da napada.

Logično, Partizan koji juri zaostatak za Zvezdom krenuo je sa napadima od starta meča, napravio nekoliko izglednih prilika ali nije uspevao da savlada odličnog Bobana Bajkovića.

Ipak, Zvezda je prva imala savršenu priliku, nakon što je u kaznenom prostoru Partizana Vojislav Stanković oborio Mrđu. Miloš Ninković je izveo "najstrožu" kaznu, ali je Milan Lukač "pročitao" gde će Ninković šutirati i uhvatio "živu" loptu.

Šok za navijače Zvezde bio je još veći u narednom napadu Partizana. Slobodan udarac izveo je, verovatno najbolji igrač Partizana u ovom delu sezone, Nikola Drinčić. Strahovit, precizan udarac preko živog zida, ostavio je Bajkovića nemoćnog, pa je paradom samo ulepšao gol Drinčića.

Desetak minuta kasnije, novi penal za Zvezdu. Branislav Trajković je sa leđa srušio Mrđu, a Mažić je odmah pokazao na belu tačku. Ovog puta penal je izveo Nikola Mijailović, koji je "pucao" u istu stranu kao Ninković, ali je maestralni Lukač ponovo odbranio.

Zvezda je do kraja poluvremena imala inicijativu, ali nije uspela da stvori izglednije šanse.

Početak drugog poluvremena kasnio je zbog toga što je deo publike sa severne tribine zapalio mnogo baklji.

Nakon nešto mirnijeg početka drugog dela igre, Dragan Mrđa je podigao atmosferu u Humskoj. Nenad Milijaš je sa leve strane uputio loptu u šesnaesterac, a nakon nespretne reakcije defanzivaca Partizana, lopta je pala na noge Mrđi, koji je rutinski savladao Lukača za 1:1.

Posle toga se malo toga dešavalo. Obe ekipe su imale poluprilike, ali nisu uspevale da iskoriste šanse, sve do 89. minuta, kada je rezervista Kojić fantastičnim volej udarcem na dodavanje Miroslava Vulićevića savladao Bajkovića za veliku radost domaćih.

Posle utakmice navijači sa juga i istoka uleteli u teren da slave sa svojim fudbalerima, ali ih je policija vratila na tribine. Napomenimo da je atmosfera bila sjajna, bez incidenata izuzev nekoliko zapaljenih zastava na severnoj i južnoj tribini.

Crno-beli su večerašnjim trijumfom prekinuli niz Zvezde od 15 prvenstvenih pobeda, koji je statistički gledano, bio najduži u Evropi i, još bitnije, prišli rivalu na tri boda i ponovo se uključili u borbu za odbranu titule.

Utakmica je odigrana pred oko 27.000 gledalaca, a sudio je najbolji srpski sudija Milorad Mažić iz Vrbasa.

Strelci: Drinčić u 27. i Kojić u 89. za Partizan, a Mrđa u 56. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Brašanac, Stanković, Lukač (Partizan), Kelhar, Mijailović (Crvena zvezda).

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, ZZivković (od 65. Luka), Ninković (od 67. Malbašić), Lazović (od 70. Kojić), Škuletić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Gogić, Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović (od 69. Petković), Mrđa. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара