"Beli orlovi" s optimizmom putuju u Pariz

Fudbalska reprezentacija Srbije, koja u sredu igra drugu kvalifikacionu utakmicu za svetsko prvenstvo 2010. godine protiv Francuske, održala je poslednji trening u Sportskom centru "Kovilovo".

Dobro raspoloženi nakon startne pobede protiv Farskih Ostrva, izabranici selektora Radomira Antića sa mnogo optimizma odlaze na megdan bivšim svetskim i evropskim prvacima koji su na početku kvalifikacija doživeli neočekivani poraz u Beču od Austrije (3:1).

Sa reprezentacijom neće putovati jedino Stefan Babović, koji će ostati u Beogradu da se leči od upale sluznice nosa. Tako će Antić na raspolaganju imati 22 fudbalera.

Petostruki strelac u pobedi mlade reprezentacije Srbije protiv Mađarske od 8:0, Gojko Kačar, postao je glavna zvezda u taboru A selekcije.

"Ja sam uvek na raspolaganju selektoru i nikada se ne ljutim ukoliko ne igram. Dobio sam čestitke od svih za pet postignutih golova. Moram, međutim, da kažem da sam nekoliko puta u mlađim selekcijama postizao i više golova na jednoj utakmici", rekao je Kačar na konferenciji za novinare. "Nisam skoro gledao reprezentaciju Francuske. Vidim iz sastava da tu igra mnogo novih, ali i poznatih fudbalera. U svakom slučaju, mi u Pariz putujemo neopterećeni i sa velikim samopouzdanjem", rekao je Kačar.

Susretu sa novinarima prisustvovao je i Zdravko Kuzmanović, koji nije imao prilike da u subotu igra protiv Farskih Ostrva.

"Atmofera u reprezentaciji je veoma dobra. Posle startne pobede protiv Farskih Ostrva i onoga što se desilo u Beču, u Pariz putujemo sa mnogo više optimizma. Francuska je opasan protivnik, ali svakako ćemo se sa njom nadigravati i ići na pobedu", rekao je Kuzmanović.

On je istakao da potpuno spremno dočekuje novi izazov, a da li će igrati još ne zna, jer selektor Antić nije saopštio u kakvoj formaciji i postavi će igrati naš tim.

Do utakmice sa Francuskom Antić će verovatno održati još dva treninga, nakon čega će odrediti startnu postavu. Može se očekivati da će u zadnjoj liniji biti četvorica najiskusnijih igrača, a dilema selektora verovatno je da li da u srednjem redu budu četvorica ili petorica fudbalera, odnosno da li će igrati sa jednim ili dvojicom napadača.

Fudbalska reprezentacija otputovala u Pariz

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Pariz.

Reprezentativci su napustili Beograd u dobrom raspoloženju, sa željom da se iz "grada svetlosti" vrate bar sa jednim bodom.

Jutros su u Sportskom centru "Kovilovo" održali lakši trening, a predviđeno je da u Parizu dva puta izađu na teren. Poslednji trening uoči utakmice biće održan sutra uveče na Stadionu Francuska u pariskom predgrađu Sen Deni.

"Veoma poštujemo ekipu Francuske i pored toga što je u subotu ubedljivo poražena u Beču. Znamo kvalitete bivšeg evropskog i svetskog prvaka, ali verujemo i u sopstvene snage. Nadam se da iz Pariza možemo da se vratimo barem sa jednim bodom", rekao je uoči odlaska u Pariz naš najiskusniji reprezentativac Mladen Krstajić.

Utakmica između Francuske i Srbije na programu je u sredu od 21 sat na Stadionu Francuska u pariskom predgrađu Sen Deni.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи