Barak Obama na klupi Vest Hema - 10.000:1

Put od Zapadnog krila Bele kuće do stadiona Vest Hema u zapadnom delu Londona bi mogao da bude kratak za predsedničkog kandidata Baraka Obamu, barem ako je verovati navijačima engleskog prvoligaša.

Kandidat Demokratske stranke za predsednika SAD jedan je od ljudi koji su se našli na listi kandidata za naslednika Alana Kurbišlija na klupi Vest Hema, koju je objavila najpoznatija svetska kladionica Vilijem Hil.

Krivac za to je neimenovani londonski biznismen koji je predložio da se Obama nađe na listi kandidata sa šansama 10.000:1 i na kandidata za predsednika SAD uložio je deset funti.

Kladionica je pristala da stavi Obamu na listu, pošto je nemoguće da se prognoza londonskog biznismena ostvari. Ukoliko bi se čudo ipak dogodilo, taj biznismen bi zaradio oko 100.000 funti (123.260 evra).

Od početka predsedničke kampanje u SAD Londonom kruže glasine da je Obama postao navijač Vest Hema, kada je pre pet godina prvi put posetio London.

Portparol Vilijem Hila Grejem Šarp rekao je da je kladionica pristala na ovaj predlog, pošto je biznismen samo želeo svojim američkim prijateljima da pokaže kladioničarski listić sa Obaminim imenom.

"Stavili smo ogromnu kvotu, pošto pretpostavljamo da on (Obama) u ovom trenutku razmišlja kako da dođe do malo važnijeg radnog mesta.

Ako izgubi predsedničku trku, ko zna... Svašta je moguće", rekao je kroz šalu Šarp.

Na listi za predsedničke izbore kod Vilijem Hila, Obama je, međutim, favorit da pobedi republikanskog kandidata Džona Mekejna.

Kvota na Obamu je 4:9, dok su šanse njegovog rivala 13:8.

Prema Vilijemu Hilu, u ovom trenutku najveće šanse da postane trener Vest Hema ima selektor Hrvatske Slaven Bilić sa kvotom 3:1.

broj komentara 0 pošalji komentar