Najbolji trenutak u karijeri

Junak amsterdamskog trijumfa Branislav Ivanović okarakterisao je svoj pobednički pogodak kao "jedan od najboljih trenutaka u karijeri". Pohvale kapitenu srpske reprezentacije stižu sa svih strana.

Veliki junak pobede Čelsija u amsterdamoskom finalu, kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivnaović, pobedonosni pogodak protiv Benfike smatra jednim od najboljih trenutaka u njegovoj karijeri.

Još jednom da rekapituliramo, Čelsi je u finalu Lige Evrope slavio protiv „uklete" Benfike sa 2:1. Londonski tim, koji je postao prva ekipa u istoriji koja je objedinila titule u dva najvažnija evropska takmičenja, makar i na kratko, je poveo u 60. minutu utakmice nakon pogotka Fernanda Toresa. Osam minuta kasnije, Oskar Kardozo vraća Benfiku u utakmicu pogotkom iz penala, ali je Ivanović u zaostavnom vremenu, sjajnim udarcem glavom, svom timu doneo pehar.

„Ovo je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Pobeda u finalu jednog evropskog takmičenja je kao san. Uvek sam govorio da ekipa osvaja titule a ne pojedinci. Čak smo u finalu bili oslabljeni zbog povreda igrača", rekao je Ivanović, „Srećan sam, zadovoljstvo je biti deo ovog tima. Kada osvojite jedan trofej uvek želite drugi. Nešto vas uvek gura napred. To smo ove sezone osetili u mnogim utakmicama. To nam je bila dodatna motivacija".

Jedan od najiskusnijih fudbalera u ekipi Čelija, Ešli Kol, istakao je timsku igru kao recept za uspeh svg tima, ali ni on nije propustio da posebno pohvali srpskog internacionalca.

„Ne znam koliko sam trofeja osvojio, ali i dalje uživam u pobedama. Naš tim nikada ne odustaje. Imali smo mnogo šansi protiv Benfike i srećni smo što je Brana (Branislav Ivanović) bio u timu i svojom velikom glavom postigao gol", rekao je Kol.

Najbolji strelac u istoriji Čelsija, Frenk Lampard, rekao je da je Branislav Ivanović zaslužio da postigne pobedonosni gol i bude junak finala Lige Evrope protiv Benfike. "Od kako je došao u klub pravi je profesionalac i postao je igrač kojeg bi svako poželeo u svojoj ekipi. Kada ga pogledate vidite kakva je 'zver'. On je sjajan čovek, zadovoljstvo je igrati sa njim i zaslužio je da mu se ovako nešto dogodi", zaključio je Lampard.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво