Čitaj mi!

Dešam selektor Francuske

Petlovi dobili selektora. Novi selektor fudbalske reprezentacije Francuske od danas je Didije Dešam, bivši reprezentativac te zemlje i doskorašnji trener Olimpika iz Marseja. Na klupi Francuske debitovaće protiv Urugvaja 15. avgusta u Avru.

Francuski fudbalski savez obajavio je ovu informaciju na svom veb sajtu, rešivši tako dilemu ko će zauzeti poziciju selktora nakon što je Loran Blan u junu odbio ponudu da ostane na toj poziciji. Dešam je pre nedelju dana podneo ostavku na mesto trenera Olimpika iz Marseja, iako je taj tim doveo do šampionske titule u Francuskoj i trećeg uzastupnog trijumfa u Liga kupu.

Kao igrač, Dešam je bio kapiten francuske reprezentacije koja je osvojila titule na Svetskom prvenstvu 1998. godine i na Evropskom šampionatu 2000. godine. Sa Olimpikom iz Marseja je 1993. godine osvojio Ligu šampiona, a do iste titule došao je i 1996. godine sa italijanskim Juventusom.

Dešamov ugovor sa Fudbalskim savezom Francuske biće na dve godine, sa opcijom da bude produžen za još dve godine, ako se reprezentacija bude kvalifikovala na SP u Brazilu 2014. godine.

Francuska će se za plasman na Svetsko prvenstvo boriti u kvalifikacionoj grupi sa evropskim i svetskim šampionom Španijom, kao i sa Gruzijom, Finskom i Belorusijom.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">