Srbija izgubila od Obale Slonovače

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u drugoj utakmici grupe A od selekcije Obale Slonovače sa 4:2, i tako dovela u pitanje plasman u četvrtfinale.

Obala Slonovače povela je već u 3. minutu, strelac je bio Sise. Miljan Mrdaković je izjednačio trinaest minuta kasnije, ali je u 24. minutu Slobodan Rajković prevario golmana Stojkovića i postigao auto-gol.

U drugom poluvremenu,Salomon Kalu je golom u 70. minutu povisio vođstvo Obale Slonovače sa 3:1. Malo nade da Srbija može doći do izjednačenja doneo je u 90. minutu Đorđe Rakić, ali je konačan rezultat i tri boda svojoj reprezentaciji doneo Žervinjo u poslednjem minutu nadoknade.

Za Srbiju su igrali : Stojković, Jovanović, Kačar, Rajković, Smiljanić, D.Tošić, Fejsa (Tadić), Mrdaković (Rakić), Živković (Gulan), Tomović, Z.Tošić.

Obala Slonovače nastupila je u sledećem sastavu : Angban, Vava, Dijarasuba, Angua, Kulibali, Kalu (Kambu), Kone, Bagajoko, Žervinjo, Gosan (Đa Đeđe), Sise (Mura-Komenan).

Srpski fudbalski olimpijci odigrali su nešto slabije protiv selekcije Obale Slonovače i gubitkom bodova sada imaju samo teoretske šanse da izbore prolaz u narednu rundu takmičenja. Teško ostvarivo čudo moglo bi da se dogodi samo ukoliko naši fudbaleri ubedljivo pobede Argentince u poslednjem kolu, a da afrički tim odigra nerešeno ili izgubi od Australije.

Takav rasplet u A grupi je gotovo neverovatan, pogotovo što su izabranici selektora Miroslava Đukića  pokazali da nemaju kvalitet za visoke domete na Olimpijskim igrama. Najvećim delom susreta protiv hitronogih rivala bili su u podređenom položaju, bez prave igre, akcija i šuteva, pa su mogli da dožive i ubedljiviji poraz.

Srpski fudbaleri su posebno razočarali u drugom poluvremenu, kada su delovali potpuno raštimovano. Ništa im nije polazilo za rukom, a sporom i neorganizovanom igrom u velikoj meri su pomogli rivalima da ostvare važan uspeh.

Redove naše ekipe poremetio je rani pogodak Sisea, ali je posle izjednačenja Mrdakovića usledio šokantan autogol Rajkovića, koji je sigurno "trasirao" put ka porazu. Ne može se reći da reprezentativci Srbije nisu ispoljili želju da dostignu vođstvo protivnika, međutim, ono što su pružili bilo je nedovoljno za preokret nad kompaktnim i raspoloženim rivalima.

Nadu da se može stići barem do boda ulio je Rakić u poslednjem minutu meča smanjivši na 3:2, ali je najbolji fudbaler Obale Slonovače, kapiten Žervinjo, krunisao veoma dobru igru svog tima i obezbedio dragocenu pobedu, koja najverovatnije znači i plasman u drugu fazu olimpijskog turnira.

U celini, prikazan je solidan fudbal na zanimljivoj utakmici, ali zasluge za takvu ocenu imaju prvenstveno reprezentativci zemlje sa "crnog kontinenta".

Poslednju utakmicu u grupi Srbija igra protiv Argentine u sredu, 13. avgusta.

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара