Barsa jača od uroka

Najhladnija utakmica na Kampu Nou u poslednjih sto godina počela minutom ćutnje za stradale na meču u Port Saidu. Telo jedini strelac u prvom poluvremenu. U nastavku gol Mesija i Velin pogodak za Sosijedad. Specijalna uputstva za navijače zbog niske temperature. Crna mačka projurila terenom.

Crna mačka pretrčala je teren na Kampu Nou na užasavanje sujevernih navijača, koji su došli da bodre Barsu u "najhladnijem meču u poslednjih sto godina". Dva loša znaka, međutim, nisu bila dovoljna da Sosijedad iznenadi Pepa Gvardiolu, pa su njegovi igrači golovima Tela i Mesija uspeli da se zadrže na sedam bodova zaostatka za Realom.

Kao što se i očekivalo Barselona je dominirala tokom čitavog susreta i već na samom početku je došla u prednost golom Tela. Mesi je u drugom poluvremenu poviso na 2:0, a Vela je smanjio na 2:1 tek toliko da zabrine navijače Barse. 

Meteorolozi su danima unapred najavljivali hladan dan u Barseloni, minus četiri stepena Celzijusa, pa je katalonski tim, ne želeći da u mećavi izgubi kojeg navijača, spremio seriju uputstava kako se niko ne bi smrznuo tokom utakmice sa Realom Sosijedadom ni stradao na putu ka Kampu Nou.

"To će biti najhladniji dan na Kampu Nou u poslednjih sto godina", navela je Barsa.

Dakle, ako ste želelie da po cičoj zimi navijate za Barsu morali ste da se obučete toplo i višeslojno, obujete odgovarajuće cipele, ponesete kapu i rukavice i pokušate da izbegnete da na meč dođete automobilom.

Barsa, međutim, ne brine samo o navijačima, pa je i trava bila počašćena posebnim tretmanom.

Po terenu su postavljeni posebni grejači i svetla, a trava je pokrivena i električnim prekrivačima.

Nije poznato kako se Katalonci snalaze u polarnim uslovima, ali za travu neće biti nikakvih problema, jer je donesena iz Nemačke upravo kako bi "preživela" zimu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи