Čitaj mi!

Sud u Lozani: Albanija dobija tri boda!

Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) dodelio je Albaniji tri boda sa prekinutog meča sa Srbijom u Beogradu.

U obrazloženju presude se navodi da je prekid meča, kao i njegovo kasnije napuštanje, prouzrokovano lošom bezbednosnom organizacijom, fizičkim nasrtajima navijača i makar jednog redara.

Zbog toga, kaže se dalje, "odgovornim se mora smatrati Fudbalski savez Srbije, a ne Fudbalski savez Albanije".

CAS je oborio inicijalnu odluku Uefe sa obrazloženjem da njegova komisija, na osnovu podnetih dokaza, nije mogla nesumnjivo da utvrdi da je sudija izdao "jasno, direktno i bezuslovno naređenje" igračima Albanije da nastave meč "na osnovu definitivne odluke da je bezbednost osigurana". 

Na drugoj strani, sud u Lozani je podržao prvobitnu odluku Uefe koja se tiče odgovornosti Fudbalskog saveza Albanije u vezi sa dronom i zastavom sa neprimerenim simbolima. Zbog toga je izrečena novčana kazna od 100.000 evra ostala na snazi.

Pre suda u Lozani, pa i pre svih medija u Albaniji, vest je na svom Tviteru objavio premijer te zemlje Edi Rama.

"Super. To je evropska pravda, tri boda za crveno-crne u Beogradu", napisao je Rama.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na poruku albanskog premijera Edija Rame povodom odluke suda u Lozani da vrati bodove albanskoj reprezentaciji ocenom da je reč o sramnoj i uvredljivoj odluci. 

Na utakmici koja je prošle godine prekinuta na stadionu Partizana u 41. minutu, došlo je do incidenata kada se iznad terena pojavio dron sa zastavom "Velike Albanije".

Nakon toga su se sukobili i fudbaleri dva tima, a određen broj navijača je našao svoje mesto na igralištu.

Uefa je utakmicu prvobitno registrovala rezultatom 3:0 za Srbiju, ali je srpski tim kaznila oduzimanjem tri boda zbog pomenutog utrčavanja gledalaca na teren.

Nakon toga oba saveza su uložila žalbu CAS.

Nakon ove odluke Albanija deli drugo mesto u kvalifikacionoj grupi I sa selekcijom Danske. Obe ekipe imaju deset bodova, iza Portugalije, koja ih je sakupila 12. Srbija pak sada ima minus dva boda, što naravno znači da više nema ni teoretskih šansi da ode na šampionat Evrope u Francuskoj.

broj komentara 111 pošalji komentar
(subota, 11. jul 2015, 11:59) - Stevan [neregistrovani]

Ma

zgadija,njihovo ponasanje govori sve...Neka ih dobro je da znamo ko nam sta misli,iz cista mira su poceli da pokazuju pravo lice u zadnje vreme,da nas stvarno hoce u EU nikada takve stvari nebi radili,zato ce da dobiju jedno veliko oxi kada za to dodje vreme.

(subota, 11. jul 2015, 11:41) - anonymous [neregistrovani]

Moral

Sudovi ne sude po pravdi vec po zakonu, a zakon odavno znamo ko pise. Sta je zapravo pravda to ni filozofija jos uvek nije dokazala. Jedino oni koji imaju morala znaju sta je to pravda.

(subota, 11. jul 2015, 09:13) - borchaSRS [neregistrovani]

Gdje je...

...Divac da nam objasni nesto o nepovezanosti politike i sporta.

(subota, 11. jul 2015, 07:02) - anonymous [neregistrovani]

"Zapad" (kako to jednostavno zvuci...),ali uvek protiv Srbije !

Srbija je i dalje na listi za odstrel.
Nista nije zavrseno "na brdovitom Balkanu"...
Tako zvani "Zapad" nikad kroz istoriju nije pomogao hriscanskoj Srbiji da ne padne u tursko ropstvo,a potom je razarao zemlju tokom Prvog i Drugog svetskog rata zakljucno sa ponovnim zverskim bombardovanjem 1999.
U gradjanskom ratu u bivsoj Jugoslaviji svi narodi te drzave su gurani i podrzavani protiv Srbije i Srba,a "vetar je,naravno,opet duvao sa zapada"..Tada je,da se podsetimo, srpskom nacionalnom fudbalskom timu zabranjeno da igra na evropskom prvenstvu,a sada eto neki sud preinacuje vec objavljenu odluku najviseg fudbalskog tela,sto se opet svodi na necistu,iskalkulisanu,politicku eliminaciju srpskog tima...
Necuveno,ali sasvim u skladu sa vekovima doslednom suludom,neprijateljskom,perfidnom i (u najmanju ruku) neracionalnom politikom celokupnog Zapada prema Srbima i srpskoj drzavi.
Na Zapadu nista novo !
Istorija se ponavlja !.
Samo oprez,jer se ovo namerno radi kako bi se ( po zapadnim arsinima ) dve "banana republike" uvukle u pravi rat zbog fudbalske utakmice koja je tako postala "vise od igre"!

(subota, 11. jul 2015, 06:28) - anonymous [neregistrovani]

Evropo lažliva i prevarantska

Evropo odi u tri P.M., sve lažovi i prevarant nezna se dali su gori ovi srpski ili Evropski, pošten i vredan čovek više nezna kuda od prevaranata. Verovao sam do sada da su ipak bolji od nas sada sam razočaran do dna.

(subota, 11. jul 2015, 04:12) - Milan Aleksic [neregistrovani]

ko je kriv??

Ko nam je kriv sto nam na tribinama , i pored 50 krivicnih prijava , sede Ivan Bogdanov i njegovi sledbenici. Nije evropa , nije SAD , nije niko do nas samih..........

(petak, 10. jul 2015, 23:35) - anonymous [neregistrovani]

100.000

Za politicku provokaciju se ne sicari tricavih 100.00 vec iskljucivo sleduje suspenzija.

(petak, 10. jul 2015, 23:17) - Antifašizam i antikapitalizam [neregistrovani]

Kako bi rekao Duci Simonović

sport i politika su povezani kao svinjska crevca!

(petak, 10. jul 2015, 22:59) - anonymous [neregistrovani]

CAS

Jel hoce neko da pita one konje iz CAS-a kako je to opet Srbija kriva za prekid u Italiji. Zar je moguce da je odgovornost za organizaciju utakmice snosila Srbija ili mi moramo da budemo dezurni krivci.

(petak, 10. jul 2015, 22:53) - laufer [neregistrovani]

ćao sportu!

Posle ovoga danas nema dalje.Dno i talog vladaju u Evropi!Ipak je sve politika!Ko još danas veruje u pravdu,pa dajte nemojmo biti naivni!Meni je sve jasno.