Tomislav Karadžić podnosi ostavku!

Još jedno saopštenje na fudbalskom nebu Srbije, ali ovo prevazilazi sva prethodna. Tomislav Karadžić je najavio povlačenje sa mesta predsednika FSS, i to po okončanju jesenjeg dela Superlige. Kao razlog svog odlaska, između ostalog, Karadžić naveo "ozbiljnu polarizaciju" srpskog fudbala.

Tomislav Karadžić je odlučio da se povuče sa mesta prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije. Nakon turbulentnog početka Jelen Superlige, obeleženog sudijskim propustima, protestima klubova i naizgled nepreglednim nizom oštrih saopštenja, Karadžić je doneo odluku da napusti funkciju koju je držao od 2008. godine.

Karadžić je presekao Gordijev čvor zbog, kako navodi, „ozbiljne polarizacije" u srpskom fudbalu. Karadžić će se povući sa pozicije prvog čoveka srpskog fudbala po završetku jesenjeg dela Superlige.

Saopštenje Tomislava Karadžića, dostavljeno RTS-u, prenosimo u celosti:

„Poštovani,

Poslednja dešavanja u fudbalskoj Srbiji vode u pravcu ozbiljne polarizacije, u ovom, ionako mnoštvom realnih stvari bremenitom sportu.

Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htenja da u našem fudbalu bude bolje, ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne.

Iz tih razloga, obaveštavam fudbalsku i ukupnu javnost, da sam danas odlučio da ću u skladu sa statutom FSS, nakon završetka jesenjeg dela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije, na kojoj ću se povući sa mesta predsednika FSS.

Želim ovom prilikom da se izvinim svim mojim saradnicima i organima FSS, što ovu odluku donosim bez konsultacija sa njima i ujedno apelujem i zahtevam od svih aktera - klubova, Zajednice, organa i tela da u periodu pred nama učine sve na sprečavanju daljih podela u fudbalu.

Uz napred navedene razloge i motive za moj postupak verujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja, niti funkcija ne smeju biti iznad opšteg fudbalskog interesa".

Tomislav Karadžić je 18 godina obavljao funkciju predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine. Predsednik Partizana postao je 2007. godine, a ovu funkciju je obavljao godinu dana. Karadžić je na čelu Fudbalskog saveza Srbije bio od 2008. godine. 

broj komentara 65 pošalji komentar
(ponedeljak, 26. avg 2013, 14:16) - NS [neregistrovani]

Odgovornost

U normalnoj zemlji i u normalno vrijeme bi se odgovaralo za djela koja si uradio(dobro ili lose).Da imalo ima Drzave i Zakona,do ovoga nebi ni doslo jer je Gos.Karadjic trebalo da odgovara kad je bio spor sa Gos.Anticem.
Da se tada radilo kako treba izbjegla bi se ogromna steta.Za tu stetu,ako je Karadjic kriv morao bi da odgovara a ne da se samo povuce iz fotelje.Ovako ispada da svako moze da radi sta hoce i onda ode.Dokle tako-Naopako.

(ponedeljak, 26. avg 2013, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

ИСТОК,ЗАПАД,СЕВЕР,ЈУГ-свеједно

Али, ајмо мало јужно од Београда. Уосталом, и Караџић је Војвођанин, исправите ме ако грешим.

(ponedeljak, 26. avg 2013, 10:12) - anonymous [neregistrovani]

...

Molimda se odmah na njegovo mesto stavi neko ko je Vojvodjanin ili bar poreklom iz Vojvodine, dosta je Beogradizacije srpskog sporta, Srbija je i na severu u Vojvodini !

(ponedeljak, 26. avg 2013, 09:59) - "bleki" [neregistrovani]

ogorcen

zasto branite te sto nam otimaju zadnji dinar iz dzepa pa nesmemo da kazemo ono sto mislimo o njima,"proleteri" svih sporova ujedinitese i isterajmo taj kukolj.

(ponedeljak, 26. avg 2013, 08:50) - anonymous [neregistrovani]

какав Љајић

Неће ти Љајић играти за репрезентацију, да је последњи фудбалер на свету. Он се обрукао за сва времена. Неће њега видети репрезентација.

(ponedeljak, 26. avg 2013, 08:48) - anonymous [neregistrovani]

Лопов

Море идеш ти одмах. Треба га ишчупати из фотеље док му не израсте још јаче корење. До тада ће да уништи све доказе против себе и својих. Одмах полицију тамо да покупи све доказе.

(ponedeljak, 26. avg 2013, 08:43) - beka [neregistrovani]

Sramota

Eto ulica nam je srusila FSS. Drzava mirno posmatrala,verovatno debelo umesana u sve to. Kako kazu,kakva drzava,takav i fudbal,ali i narod

(ponedeljak, 26. avg 2013, 08:38) - anonymous [neregistrovani]

Dobro je!

Samo to nije na nebu, nego na dnu dna!!!

(ponedeljak, 26. avg 2013, 08:00) - Miloš [neregistrovani]

...

Tomislav Karadžić podnosi ostavku! Opet?

(ponedeljak, 26. avg 2013, 07:42) - Nebojsa CH [neregistrovani]

Bogu hvala

Ova vest mi je ulepsala dan, odlazi rosavi i ex rob....
Odlazi i spasi Srpski fudbal !!!