Čitaj mi!

Igrači “beže” iz Srbije

Podatak koji zabrinjava, naš najbolji izvozni "proizvod" su fudbaleri. Srbija je četvrta u Svetu po broju prodatih igrača. Jedini način za opstanak klubova jeste da prodaju svakog igrača koji imalo vredi. Bez obzira na mladost i mogućnost da ovde stekne zrelost i dobije pravu, višestruko veću, vrednost. Stadioni daleko od Evropskih standarda. Sistem mora da se hitno promeni, nasilje mora da se iskoreni, ukoliko želimo dobro našem fudbalu.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković izjavio je da je Srbija na četvrtom mestu u svetu po broju prodatih igrača u strane zemlje, iza fudbalskih velesila kao što su Brazil, Francuska i Argentina.

"Prema poslednjim podacima Svetske fudbalske federacije, Srbija je na visokom četvrtom mestu po broju prodatih fudbalera u inostranstvo. Ispred nas su samo Brazil, Francuska i Argentina i to je naša realnost. Sadašnji stadioni ne donose prihod i moraju da se oslone na prodaju igrača", rekao je Ćurković na međunarodnom sajmu "Ekonomija sporta" u Beogradu.

On je dodao da stadioni Crvene zvezde i Partizana zadovoljavaju minimalne bezbednosne uslove.

"Ukoliko se nešto uskoro ne promeni, nećemo imati gde da organizujemo međunarodne utakmice. Ne postoje adekvatne bezbednosne mere, video nadzor, a većina huligana ne kupuje ulaznice. Kada se na to dodaju pirotehnička sredstva, tuče, skandiranje političkih parola, dobijamo negativnu sliku o fudbalu u Srbiji", kazao je Ćurković.

On je istakao da je fudbal u Srbiji ugrožen, jer su stadioni bez biznis plana koji bi mogao da pokrije održavanje, kao i da bi moderni objekti doneli bolje rezultate i atmosferu na tribinama, porodičnu zabavu i sport bez nasilja.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 09. dec 2011, 08:52) - zizu [neregistrovani]

?

Nisu mi bas jasne neke javne licnosti na funkcijama.Pre nego sto daju izjave o jadnom stanju u njihovim institucijama u kojima rade treba da razmisle koliko su sami doprineli takvom stanju svojim radom.

(petak, 09. dec 2011, 01:41) - anonymous [neregistrovani]

Bezanija

A sta ste ucinili da ne beze? Primate platu i to dobru za ovdasnje prilike a rezultata nemate. Radnici za svoju platu urade odredjeni posao a vi?

(četvrtak, 08. dec 2011, 19:20) - Bane [neregistrovani]

Igraci "beze" iz Srbije

Halo Curkovicu, Deca nebeze iz Srbije nego beze od gulikoza kao sto si ti, Zecevic, Katadzic, Lukic i da nenabrajam dalje. Da dajete Deci fer i dobre ugovore nebi isli oni jos napolje, medjutim vi hocete da skinete kajmak i golu decu prodate ali samo za Vas interes, ne Srpskog Fudbala. treba da idu sto pre da se nauce Profesionalnosti u svakom pogledu od Potpisivanja Ugovora, do postovanja tih ugovora, da treba da prihvate odgovornost i da se dokazujuci namecu i igraju a samim tim i da zaradjuju i da se obezbede za Buducnost i starost. Ovako ako ih ti i tebi slicni zastupaju ostace bez svega ovoga i nece ih vise niko hteti a vi cete napuniti Vasa Konta.