Putin: Pokazali smo otvorenu i modernu Rusiju

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin smatra da je njegova zemlja, kroz Zimske olimpijske igre u Sočiju, prikazala sav svoj sjaj i svu svoj moć.

Zimske olimpijske igre u Sočiju svetu su prikazale jednu "otvorenu i modernizovanu Rusiju", izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Na svečanoj dodeli državnih priznanja ruskim sportistima Putin je rekao da su ZOI bile prilika da se prikaže moderna sportska infrastruktura, ali i ono što je najvažnije - elita ruskog sporta.

"Rezultati ruske reprezentacije u Sočiju dokaz su da je težak period u istoriji nacionalnog sporta završen i da se isplatilo sve što je uloženo u sport poslednjih godina", rekao je Putin dan posle završetka Igara.

On je istakao da je "svrha Igara bila i da se prikaže svetu jedna modernizovana i otvorena Rusija", u čemu se, prema njegovom mišljenju, uspelo.

Reprezentacija Rusije završila je 22. Zimske olimpijske igre u Sočiju kao prva i po ukupnom broju osvojenih medalja i po broju zlatnih medalja.

Svetski mediji, mahom nenaklonjeni ruskom predsedniku, njegovoj politici i samim Igrama, ističu da su ZOI iskorišćene da Putin prikaže Rusiju u kojoj on vlada, na različitim funkcijama, poslednjih 14 godina.

U organizaciju ove, druge po važnosti sportske manifestacije ove godine uloženo je 50 milijardi dolara, što Igre u Sočiju čini ubedljivo najskupljim u istoriji.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво