Читај ми!

Završene igre u Sočiju, Rusima najviše medalja

Završene su zimske olimpijske igre z Sočiju a ruski sportisti su odvojili najvviše medalja. Hokejaši Kanade deklasirali Švedsku u finalu olimpijskog turnira sa 3:0 i tako odbranili zlatnu medalju. Milanko Petrović 50. u kros kantriju. Zlato za ruski bob četvorosed. Premijer Dačić posetio olimpijce.

19.00 -Zimske Olimpijske igre u Sočiju, 22. po redu, svečano su zatvorene na Olimpijskom stadionu Fišt posle 16 dana takmičenja u 15 sportova i 97 disciplina. Učestvovalo je oko 3.000 sportista iz rekordnih 88 zemalja, među kojima i osmoro iz Srbije. Zastavu Srbije u završnom defileu sportista nosila je skijašica Nevena Ignjatović, a ceremoniji zatvaranja prisustvovao je i srpski premijer Ivica Dačić. Bile su ovo prve ZOI organizovane u Rusiji, nakon što je Moskva 1980. godine, kao prestonica tadašnjeg Sovjetskog saveza, bila domaćin Letnjih Olimpijskih igara. Ovogodišnje ZOI u Sočiju bile su najskuplje u istoriji pošto je u njih uloženo više od 50 milijardi dolara, a prema račima predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha protekle su na najbolji mogući način, bez ikakvih incidenata. Živopisna ceremonija zatvaranja završena je tradicionalnim spuštanjem olimpijske zastave i gašenjem olimpijskog plamena, koji će ponovo biti upaljen 9. februara 2018. u južnokorejskom Pjongčangu.

18.30 - Rusija je najuspešnija nacija 22. Zimskih Olimpijskih igara. Ruski sportisti osvojili su 13 zlatnih, 11 srebrnih i devet bronzanih medalja, ukupno 33, a broj njihovih odličja isti je kao na prethodnim Igrama u Vankuveru i Torinu zajedno. Drugo i treće mesto u Sočiju pripali su Norvešnoj sa ukupno 26 medalja (11, 5, 10) i Kanadi sa 25 (10, 10, 5), dok je na četvrtom mestu reprezentacija SAD (9, 7, 12).

17.33 - Na Olimpijskom stadionu Fišt u ruskom gradu Sočiju u toku je svečana ceremonija zatvaranja 22. Zimskih Olimpijskih igara, na kojima je u proteklih 16 dana učestvovalo oko 3.000 sportista iz rekordnih 88 zemalja, među kojima i osmoro iz Srbije. Spektakularna ceremonija održava se u prisustvu predsednika Rusije Vladimira Putina, predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha i brojnih domaćih i inostranih zvanica, pred 40.000 gledalaca. Pred kraj ceremonije olimpijski plamen će biti ugašen, a najskuplje Olimpijske igre u istoriji Bah će proglasiti zatvorenim. Ceremoniji u Sočiju prisustvuje i premijer Srbije Ivica Dačić.

17.00 - Prva posada Rusije u bob četvrosedu osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Srebrnu medalju osvojio je prvi tim Letonije, dok je prva posada Sjedinjenih Američkih Država zauzela treće mesto. Rusi, Aleksej Negodajlo, Dmitri Trunenkov, Aleksej Voevoda i Aleksandar Zubkov trku su završili u ukupnom vremenu od tri minuta, 40 sekudni i šest desetinki. Letonci su zaostajali devet stotinki, dok su SAD bile 39 stotinki iza Rusa.

15.20 - Završeno je veliko finale - Kanađani su novi/stari olimpijski šampioni. Konačan rezultat finala sa Šveđanima je bio 3:0! 

15.00 - Novi gol za Kanadu postiže Kris Kunic i uvećava prednost na čini se nedostižnih 3:0, jedanaest minuta pre kraja velikog finala.

14.45 - Počela je poslednja trećina na meču Švedska - Kanada.

14.30 - Kraj druge trećine.

14.23 - Kanada vodi sa 2:0. Strelac je bio Sidni Krozbi nakon solo prodora u 36. minutu igre.

13.57 - Počela druga trećina.

13.52 - Srpski olimpijac Milanko Petrović zauzeo je 50. mesto u trci kros-kantrija na 50 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Petrović je trku završio za jedan sat, 53 minuta, 35 sekundi i jednu desetinku. Sve tri medalje pripalo je ruskim takmičarima. Zlatnim odličjem se okiti Aleksandar Legkov, srebrom Maksim Viležanin, a bronzom Ilija Černusov. Legkov je trku završio za sat, 46 minuta, 55 sekundi i dve desetinke, Viležanin je zaostajao 0,7 sekundi, a Černusov 0,8. Srpskom olimpijcu je ovo bio poslednji nastup na Igrama.

13.45 - Premijer Srbije Ivica Dačić posetio je Olimpijsko selo i iskoristio prilku da sa sportistima Srbije obeleži 104. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije. U pratnji premijera bio je i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić. Goste su u Olimpijskom selu dočekali predsednik OKS Vlade Divac, potpredsednik Ivan Todorov, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Srbije u Sočiju Damir Štajner.

13.40 - Kraj prve trećine, Kanada vodi protiv Švedske sa 1:0.

13.30 - Kanada vodi sa 1:0. Strelac je Džonatan Tolc u 13. minutu igre. Asistent je bio Karter.

13.09 - Počeo je finalni meč hokeja na ledu između Švedske i Kanade.

08.30 - Hokejaši Finske deklasirali su Amerikance sa 5:0 u borbi za bonzanu medalju! Dvostruki strelac za Finsku bio je Temu Selane, dok su po jedan postigli Jusu Jokinen, Huso Hiotanen i Oli Mata. Finci su pitanje pobednika rešili u poslednjoj trećini, kada su u prvih pet minuta postigli tri gola. U borbi za zlato u 13.00 će se sastati Kanada i Švedska.

RTS i poslednjeg dana takmičenja izveštava iz sočija. Prenosi su na našem Drugom programu počeli od 10.25 Bob četvorosed, od 13.00 je prenos finala u hokeju između Švedske i Kanade. Od 17.00 časova je prenos ceremonije zatvaranja.  

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара