Čitaj mi!

"Izdajnik" Vik Vajld

Bivši američki snouborder Vik Vajld, koji je za Rusiju osvojio drugu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, odbacio je optužbe da je promenio državljanstvo zbog novca. Postao Rus zbog snouborda i Aljone ...

Njegovu odluku da postane Rus neki su u njegovoj zemlji rođenja već ocenili "izdajom", jer je Vajld u sredu posle prvog zlata u paralelnom veleslalomu dobio poruku mržnje koja je glasila "Izdajniče"...

"Šta god da uradite u životu, ljudi će vas mrzeti, tako je to. Moja odluka da uzmem rusko državljanstvo nije bila motivisana finansijskim razlozima", rekao je Vajld na konferenciji za medije posle osvojenog zlata u paralelnom slalomu.

Vajld je naglasio da je ranije, dok je bio u Americi, čak razmišljao da digne ruke od snouborda, ali se onda pojavila šansa da se takmiči za Rusiju.

"Odlučio sam da ne odustajem, jer sam pomislio da bih mogao da uradim nešto posebno. Nisam još ostvario sve svoje potencijale i želeo sam da vidim koliko toga još mogu da uradim. Zato sam postao Rus", rekao je Vajld, koji je i formalno promenio državljanstvo 2011. kada se oženio Ruskinjom Aljonom Zavarzinom, koja je u Sočiju osvojila bronzu, takođe u snoubordu.

Upravo je ona velika podrška Vajldu smatrajući da je on ostvario "fantastičan supeh", uprkos tome što je "daleko od svojih i što je promenio zemlju i i državljastvo".

"On je daleko od svog rodnog grada, promenio je zemlju, državljanstvo i prihvatio nešto što mnogi ne bi prihvatili. Morao je pre svega da se nosi sa ruskim mentalitetom, sa načinom života na koji nije navikao, da radi sa ljudima koji ga u principu ne razumeju", rekla je Zavarzina.

Američki "Vašington post" je ranije objavio da je Vajld iz finansijskih razloga odlučio da promeni državljanstvo, s obzirom na to da njegova disciplina nije na listi onih koji dobijaju punu pomoć države.

Kako je nevedeno, Vajld je prilikom promene državljanstva usvojio i rusko ime Viktor Ivan.

broj komentara 13 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. feb 2014, 11:16) - српска [neregistrovani]

краљ

ма краљ од чоека,и ја би узео руско држављанство само да могу,приоритет ми је ипак српско...

(ponedeljak, 24. feb 2014, 10:51) - anonymous [neregistrovani]

Svasta

Dali za personalne odluke treba da pitamo celo covecanstvo.

(nedelja, 23. feb 2014, 14:37) - anonymous [neregistrovani]

RE:"Издајник" Вик Вајлд

Ja bih rekao samo da se on vratio svojim korenima. Uostalom svi u USA su neku državu izdali samim svojim odlaskom na taj kontinent. Ko su uostalom Amerikanci nego državljani drugih država. Jedni autohtoni Amerikanci su Indijanci i niko drugi, svi ostali su izdajnici!

(nedelja, 23. feb 2014, 14:15) - anonymous [neregistrovani]

lijepe Ruskinje...

ma ljubav je cudo...

(nedelja, 23. feb 2014, 07:22) - anonymous [neregistrovani]

Sami su krivi

Sta mislite, zasto je ovaj momak napustio "Team USA" i "postao" Rus? Znate Milorada Cavica? Zasto je on plivao za Srbiju, a ne za "Team USA"? Kad je Cavic postao dovoljno dobar da osvaja zlatne medalje, stavljeno mu je diskretno do znanja da nece moci, jer je americki nacionalni interes da Felps bude plivacka zvezda u svim disciplinama. Nije imao izbora, nego da pliva za Srbiju, ili da bude vecito drugi. I ovako je morao da bude drugi, cak i kad je bio prvi. Isti slucaj i sa Vajldom. Jednostavno, momak nije mogao da izdrzi da ga neko na silu sprecava da uradi sve sto moze, pa je nasao nacina kako da sili dohaka. On se bori za svoj zivot, koji svakako ne pripada Americi, nego njemu samom.

(nedelja, 23. feb 2014, 01:16) - anonymous [neregistrovani]

monika seles

kad je postala amerikanka nije vam se svidelo, a ovo vam je ok? niste fer!

(nedelja, 23. feb 2014, 00:56) - Nislija Kosta [neregistrovani]

ko zna

Mozda je spijun.

(nedelja, 23. feb 2014, 00:10) - anonymous [neregistrovani]

hahaha

Šta je Amerikanci? Pričali ste kako Rusi ne mogu organizvoati igre a oni su ih organizovali najbolje u istoriji i pri tom postali najjača sportska nacija sa najviše medalja. Pateti paćenici. Živjela Rusija. Pozdrav iz Republike Srpske za braću Ruse

(nedelja, 23. feb 2014, 00:07) - anonymous [neregistrovani]

Pesnica

Ovaj ima znak Otpora na kacigi, da ga ipak nisu poslali u Rusiju?!

(nedelja, 23. feb 2014, 00:04) - LONDON1953 [neregistrovani]

UH...

Kako ovo boli...ne mogu ti kasti

div id="adoceanrsvdcfhklggd">