Читај ми!

Het-trik Norveške na 30 km

Sve tri medalje u trci kros kantri na 30 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju osvojile su reprezentativke Norveške. Marit Bjorgen osvojila je treću zlatnu medalju, Terezi Johaug i Kristin Stermer Steiri pripalo je srebro, odnosno bronza.

Bjorgenova je do trećeg zlata u Sočiju došla vremenom 1.11minuta, pet sekundi,2 sata, pretekavši drugoplasiranu Johaug za 2,6 sekundi.

Bjorgen se ovim šestim zlatom u karijeri pridružila bivšoj sovjetskoj takmičarki u brzom klizanju Lidiji Skoblikovoj i Ljubov Jegorovoj kao najuspešnija sportistkinja na zimskim Igrama svih vremena.

Ovo je takođe prvi het trik u kros kantriju još od 1992. kada je to pošlo za rukom Norvežanima Vegardu Ulvangu, Bjornu Deliju i Terje Langliju.

Norveška je ovim trijumfom pretposlednjeg dana ZOI povećala prednost na tabeli osvajača medalja sa ukupno 11 zlatnih medalja, ispred Rusije, Kanade i SAD koje imaju po devet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво