Читај ми!

Finci "zaledili" Amere

Amerikanci ostali bez medalje u hokeju, Fincima bronza. Bivši američki snouborder Vik Vajld osvojio je zlato za Rusiju. Holanđanin Bergsma bojkotuje svoj tim. I Tina Maze se povlači sa Oimpijskih borilišta. Norveške skijašice osvojile sve tri medalje u disciplini kros kantri 30km. Južna Koreja zahteva istragu posle poraza Ju Na Kim. Nina Micić pretposlednja u kvalifikacijama paralel slaloma. Plušenko uskoro na operaciji leđa.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

19.17 - Hokejaši Finske deklasirali su Amerikance sa 5:0 u borbi za bonzanu medalju! Dvostruki strelac za Finsku bio je Temu Selane, dok su po jedan postigli Jusu Jokinen, Huso Hiotanen i Oli Mata. Finci su pitanje pobednika rešili u poslednjoj trećini, kada su u prvih pet minuta postigli tri gola. U borbi za zlato u nedelju (13) će se sastati Kanada i Švedska.

18.20 - Austrijski skijaš Mario Mat osvojio je zlatnu medalju u slalomu. On je do nasjajnijeg odličja došao u kombinovanom vremenu 1:48:84 minuta. Mat je sa 34 godine postao najstariji osvajač olimpijskog zlata u alpskom skijanju u istoriji Igara. Srebro je takođe pripalo Austrijancu Marselu Hiršeru koji je bio 0,28 sekundi sporiji, dok je bronzanu medalju osvojio Norvežanin Henrik Kristofersen.

17.47 - Ruska biatlon reprezentacija osvojila je zlatnu medalju u šteafeti 4x7,5 kilometara. Srbernu medalju osvojila je Nemačka, a bronzano odličje Austrija. Rusi, Dmitri Mališko, Anton Šipulin, Jevgeni Justjugov i Aleksej Volkov trku su završili za sat, 12 minuta, 15 šekundi i devet desetinki, a ukupno su na strelsištu imali osam promašaja. Drugoplasirani Nemci, koji su nastupali u sastavu Danijel Bem, Erik Leser, Arnd Pajfer i Simon Šemp, iako su imali svega dva promašaja na strelištu, zaostajali su tri i po sekunde, dok su Austrijanci bili 29,8 sekundi iza pobednika.

17.28 - Slovenačka skijašica Tina Maze rekla je da će Zimske olimpijske igre u Sočiju biti njene poslednje Igre u karijeri. Maze je u Sočiju osvojila zlatne medalje u spustu i veleslalomu. "Ovo su moje poslednje Olimpijske igre. To je to", rekla je Maze. Ona je u karijeri osvojila i srebrne medalje u superveleslalomu i veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. godine. Takođe, i nemačka skijašica Marija Hefl-Riš, koja je u Sočiju osvojila zlato u superkombinaciji, rekla je da se neće takmičiti na Igrama u Pjongčangu.

16.40 - Holandski tim u poteri osvojio je zlatnu medalju.  Holanđani Sven Karmer, Jank Blokhujsen i Koen Vervej pobedili su u vremenu 3:37,71 minuta, više od tri sekunde ispred Južne Koreje (3:40,85). Bronza je pripala Poljskoj koja je u vremenu 3:41,94 za dlaku preotela mesto na podijumu braniocima titule Kanadi. Holanđanima je ovo 22. medalja u brzom klizanju u Sočiju.

16.23 - Srpski skijaš Marko Vukićević nije završio današnju prvu trku u slalomu, pa će ostati bez plasmana. U trci u slalomu nastupilo je 114 takmičara, pošto dvojica skijaša nisu startovali, a 77 skijaša završilo je prvu vožnju. Najbolje vreme posle prve vožnje imao je Austrijanac Mario Mat sa 46 sekunde i 70 stotinki.

15.41 - Ruska bijatlonka Jekaterina Glazirina isključena je iz olimpijskog tima do kraja Igara, kao i sezone, posle kritičkih komentara na račun reprezentacije. Glazirina je isključena pošto je na društvenim mrežama kritikovala ruski bijatlonski tim. "Glazirina je isključena iz ruske reprezentaicje jer je koristila neprikladne reči govoreći o ruskoj bijatlonskoj ekipi, tako da neće učestvovati na preostale tri trke Svetskog kupa", rekla je portparol Ruske bijatlonske unije Marija Bajdina.

15.19 - Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je snounborderu Viku Vajldu, rođenom Amerikacu, na drugom zlatu koje je osvojio za Rusiju. Vajld koji se takmiči za Rusiju od 2011. kada se oženio ruskom snouborderkom Aljonom Zacarziniom, osvojio je drugo zlato u Sočiju, pošto je za 0,11 sekundi u finalu paralelnog slaloma pobedio Slovenca Zana Kosira. "Vašom pobedom pokazali ste da se sportska sreća smeši samo onima koji su najtalentovaniji, najhrabriji i mentalno najjači", kaže se u čestitki Putina.

14.57 - Olimpijski šampion u umetničkom klizanju iz Torina 2006. Rus Jevgenij Plušenko podvrgnuće se operaciji leđa 2. marta. Četvorostruki osvajač olimpijskih medalja povukao se zbog povrede uoči kratkog solo programa sa takmičenja u Sočiju, pošto je osvojio zlato u timskoj konkurenciji. Plušenko iza sebe ima čitavu istoriju povreda i kako sam kaže, imao je do sada čak 12 operacija.

13.40 - Olimpijski šampion u brzom klizanju Holandjanin Jorit Bergsma odlučio je da bojkotuje finale u disciplini timska potera, nezadovoljan svojim statusom u ekipi. Bergsma, koji je u Sočiju osvojio zlato na 10.000 metara ranije ove nedelje, smatra da je zapostavljen i da ga reprezentacija koristi samo kao rezervu u kvalifikacijama. "Koriste me samo u hitnim slučajevima", rekao je Bergsma. Ovo je prva kontroverzna situacija u redovima najuspešnije reprezentacije u brzom klizanju u Sočiju. Holandija je do sada osvojila 21, od ukupno 30 medalja u brzom klizanju u Sočiju.

13.20 - Dvostruka olimpijska šampionka u alpskom skijanju Slovenka Tina Maze otkrila je danas da che joj Zimske olimpijske igre u Sočiju biti poslednje u karijeri. "Ovo su mi poslednje Olimpijske igre, to je to", rekla je 30-ogodišnja Maze koja je u Sočiju trijumfovala u spustu i veleslalomu. Pored Maze, kraj olimpijske karijere najavila je i Nemica Marija Hefl Riš, koja je u Sočiju pobedila u superkombinaciji.

12.50 - Bivši američki snouborder Vik Vajld osvojio je zlato za Rusiju u paralelnom slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Vajldu je ovo drugo zlato na Igrama, posle titule osvojene u sredu u paralelnom veleslalomu. Slovencu Žanu Koširu pripalo je srebro. a četvorostrukom svetskom šampionu Austrijancu Benjaminu Karlu bronza.

12.40 - Austrijska snouborderka Julija Dujmovic osvojila je zlato u paralelnom slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Srebro je pripalo Nemici Anke Karstens, a bronza njenoj sunarodnici Ameli Kober. Srpska reprezentativka Nina Micić zauzela je ranije u kavlifikacijama pretposlednje 31. mesto.

12.10 - Rekordna i neuobičajena žetva medalja takmičarki Norveške u disciplini kros kantri 30km na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju - osvojile su sve tri medalje. Norveška takmičarka u kros kantriju Marit Bjorgen osvojila je zlatnu medalju, a srebro i bronza su otišli u ruke Terezi Johaug i Kristin Stermer Steiri. Norveška je ovim trijumfom pretposlednjeg dana ZOI povećala prednost na tabeli osvajača medalja sa ukupno 11 zlatnih medalja, ispred Rusije, Kanade i SAD koje imaju po devet.

11.00 - Južnokorejska klizačka unija (JKU) zatražila je istragu u vezi dodele zlatne medalje ruskoj klizačici Adelini Sotnikovoj na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, smatrajući da je njihova takmičarka Ju Na Kim oštećena. Olimpijska šampionka iz Vankuvera 2010. osvojila je srebrnu medalju, iza 17. godišnje Ruskinje koja je u inače briljantnom slobodnom programu napravila grešku prilikom jednog doskoka, ali je ipak, odlukom sudija za čak 5,48 bodova nadmašila Južnokorejku. Ta odluka izazvala je buru negodovanja u južnokorejskoj javnosti, a čak dva miliona navijača potpisalo je peticiju na internetu tražeći da se preispita sudijska odluka.

08.10 - Srpska snouborderka Nina Micić nije danas da se plasira u osminu finala u disciplini paralel slalom, na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, pošto je u kvalifikacijama zauzela pretposlednje, 31. mesto. Micić je u kvalifikacijama ostvarila vreme od 1:08,07 minuta, što joj je bilo dovoljno za pretposlednje mesto. Najbolja u kvalifikacijama bila je Austrijanka Marion Krejner sa 1:03,58 minuta.

Praćenje današnjih događaja na Olimpijskim igrama u Sočiju, na Drugom programu RTS-a, počinjemo u 10:10 prenosom trka u paralel slalomu za muškarce i žene a nastavljamo skijanjem. Od 13:40 i 17.20 pratićemo slalom trke muškaraca a od 21.50 klizanje. Dan završavamo u 01.45 snimkom borbe hokejaša Amerike i Finske za treče mesto.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво