Читај ми!

Putin: Sotnikova je ponos Rusije!

"Sotnikova je osvojila visine na kojima je naš klizački tim godinama radio. Cela Rusija je ponosna na Sotnikovu", izjavio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Putin je u četvrtak uveče takođe zvanično čestitao Sotnikovoj na tituli, prvoj u istoriji Igara za rusko žensko klizanje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je klizačici Adelini Sotnikovoj, koja je osvojila zlato na Zimskim olimpijskim igrama da je cela Rusija ponosna na nju.

"Sotnikova je osvojila visine na kojima je naš klizački tim godinama radio. Cela Rusija je ponosna na Sotnikovu", rekao je Putin u poruci objavljenoj na zvaničnom sajtu Kremlja.

Putin je u četvrtak uveče takođe zvanično čestitao Sotnikovoj na tituli, prvoj u istoriji Igara za rusko žensko klizanje.

Sotnikova je u četvrtak uveče u finalu srušila sa trona dosadašnju olimpijsku šampionku Južnokorejku Kim Ju Na, mada je odluka sudija da joj dodeli zlato sa ubedljivom prednošću izazvala polemike u svetskoj sportskoj javnosti i sumnju da je to zlato bilo "poklon Rusiji".

Sotnikova je do zlata došla briljirajući u slobodnom programu - i tehnički i umetnički, ali je imala i grešku prilikom jednog doskoka.

Koreograf 17-godišnje Sotnikove Pjotr Černišov insistirao je danas da je ona potpuno zasluženo osvojila titulu.

"Osvojili smo zasluženo zlato, jer smo se u potpunosti pridržavali pravila", rekao je Černišov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво