Čitaj mi!

Plušenko, ipak, najavljuje povratak!

Ljubimac Rusije Jevgenij Plušenko se predomislio u vezi sa povlačenjem, i najavljuje povratak. "Ukoliko bude potrebno, ići ću na još deset operacija", poručio Plušenko.

Legendarni klizač Jevgenij Plušenko, jedan od najpopularnijih sportista u Rusiji, najavljuje povratak, svega nekoliko dana nakon što je saopštio odluku da završava karijeru. 

Plušenko je saopštio odluku da  završi karijeru nakon što se povukao sa individualnog takmičenja zbog povrede leđa, ali sada kaže da će se možda naći i u Pjongčangu 2018. godine.

"Ukoliko bude potrebno, ići ću na još deset operacija. Ne isključujem mogućnost da učestvujem i na svojim petim Olimpijskim igrama. Takođe, ne isključujem to da želim da ostanem u sportu, da dokažem nešto mnogima, ali i sebi", rekao je Plušenko. 

Rojters je pokušao da dođe do Plušenka, ali je on odbio da dalje komentariše svoju izjavu, ali je potvrdio da je sve što je želeo rekao tokom gostovanja u jednoj emisiji na ruskoj televiziji. 

Proslavljeni 31-godišnji ruski klizač, već nekoliko godina ima problema sa povredama, ali je sve izgledalo u redu tokom timskog takmičenja, kada je Rusiji zajedno sa sunarodnicima doneo prvo zlato u Sočiju. Samo nekoliko dana kasnije, Rus je osetio jak bol tokom zagrevanja za kratki program i zbog toga je odlučio da se povuče. 

Odmah posle izlaska sa klizališta, Plušenko je izjavio da završava karijeru, tokom koje je osvojio olimpijsko zlato u Vankuveru, i četiri godine kasnije srebro. 

Ovo nije prvi put da se Plušenko predomislio u vezi sa završetkom karijere. Prvi put se povukao posle Torina, ali se vratio dve godine kasnije. Novo povlačenje usledilo je posle Vankuvera, ali je ponovo odlučio da se vrati upravo zbog Sočija. Međutim, izbor tima za ovogodišnje igre propraćeno je kontroverzama, jer je ljubimac Rusije nacionalno takmičenje završio iza Maksina Kovtuna, ali su uprkos tome Rusi odlučili da se on ipak nađe u Sočiju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 19. feb 2014, 18:38) - anonymous [neregistrovani]

подршка

Жења је нај бoљи,Србија је уз тебе.