Šok - hokejaši Finske eliminisali Ruse!

Skoro sigurna medalja za domaćina je izgubljena - hokejaši Rusije eliminisani u četvrtfinalu od selekcije Finske - 1:3! Ruski navijači razočarani neuspehom! Snouborderka Nina Micić nije uspela da se plasira u osminu finala discipline paralel veleslalom, pošto je u kvalifikacijama zauzela 27. mesto. Vukićević nije uspeo da završi trku veleslaloma. Hokejaši Švedske u polufinalu.

Sve vesti i zanimljivosti iz Sočija možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.  

20.35 - Ženski bob dvosed iz Kanade osvojio je zlatnu medalju dok su srebrno i bronzano odličje osvojile Amerikanke. Kanađanke Kajli Hampšire i Heter Mojs su odličnom četvrtom vožnjom na prvom mestu uspele da preteknu prvi tim SAD, te na kraju trijumfuju sa 11 stotinki prednosti. One su trku završili u ukupnom vremenu od tri minuta, 50 sekundi i 61 stotinki, tim jedan SAD zaostajao je 11 stotih, a tim dva SAD bio je sekundu iza.

20.31 - Hiljade navijača reprezentacije Rusije u hokeju na ledu tužnog lica su napustili Boljšoj arenu. Mnogi od navijača nisu imali reči da opišu svoje razočarenje posle poraza. Ruski hokejaši su se sedam godina pripremali za ZOI na domaćem terenu i verovali su da pred svojim navijačima mogu da prekinu post od 22 godine bez zlatne medalje na Igrama. "Sedam godina smo čekali na ovo, ove Igre... Najviše od svega smo čekali uspeh u hokeju. Ovo danas je bilo katastrofa i ovaj poraz je sramotan za Rusiju", rekao je jedan od navijača.

18.45 - Ova devojčica zna šta je olimpijski duh...

17.53 - Čehinja Martina Sablikova osvojila je zlatnu medalju u brzom klizanju na 5.000 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Sablikova je slavila u vremenu 6:51,54 minuta i tako pokvarila "žurku" Holanđankama Iren Vust i Karijen Klajbojker koje su morale da se zadovolje srebrom i bronzom. Holanđani su inače, dominantni na Igrama u Sočiju u brzom klizanju, osvojivši do sada četiri "het trika" medalja.

17.35 - I meda je neutešan zbog poraza ruskih hokejaša...

17.30 - "Ne pokušavajte ovo kod kuće", kao da poručuje ruska klizačica Natalija Popova...

17.14 - Da su ruski hokejši teško podneli poraz i eliminaciju od Finaca možda najbolje pokazuje slika na kojoj zvezda "zbornaje" Jevgenij Malkin štapom udara protivnika ispod kacige u predelu oka!

16.38 - Norveški bijatlonac Ole Ajnar Bjorndalen osvojio je kao član mešovite štafete 13. medalju u karijeri kojom je postao najuspešniji sportista Zimskih olimpijskih igara svih vremena. Četrdesetogodišnji Bjorndalen oborio je tako prethodni rekord koji je delio sa svojim sunarodnikom Bjornom Delijem. Ovo je njegovo osmo zlato na Igrama, koliko ima i Deli. Bjorndalen, koji je takođe u karijeri osvojio 19 titula svetskog šampiona, započeo je rekordni niz na Igrama u Naganu 1998. godine, osvojivši od tada najmanje po dve medalje na ZOI. Bjorndalen je u Sočiju osvojio i zlato u sprintu na deset kilometara. Srebro je danas pripalo Češkoj, a bronza Italiji. 

15.50 - Hokejaši Rusije eliminisani su u četvrfinalu olimpijskog turnira nakon poraza od selekcije Finske od 1:3. Ovo je svakako veliki šok za domačine igara koji su od hokejša očekivali sigurnu medalju, i to zlatnu. Ipak, Ovečkin i drugovi će morati da sačekaju neku sledeću priliku...

14.30 - Srpska snouborderka Nina Micić rekla je da je razočarana svojim rezultatom u paralel veleslalomu i da će pokušati da bude bolja u paralel slalomu. Micićeva je takmičenje u kvalifikacijama u paralel veleslalomu završila na 27. mestu. Prvu vožnju završila je za 1:00,93 minut, a drugu je zbog pada završila za 1:04,01 minut. U osminu finala plasiralo se najboljih 16 devojaka.

14.01 - Međunarodni olimpijski komitet odbio je zahtev ukrajinskih sportista da tokom takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju nose crni flor, u znak sećanja na poginule u protestima u Kijevu. U nasilnim protestima tokom noći u Kijevu poginulo je najmanje 25 osoba, a 240 je povređeno. "Deleći duboki bol zbog gubitka naših sunarodnika, Olimpijski komitet Ukrajine zatražio je od MOK da dozvoli našim sportistima da nose crni flor, kako bismo izrazili žaljenje i tugu za poginulima", navodi se u saopštenju OK Ukrajine. "Takav (negativni) odgovor je stigao u skladu sa poštovanjem olimpijske povelje i nije moguće to da uradimo", dodaje se. MOK ima stroga pravila protiv protesta i propagande tokom takmicenja i zabranjuje bilo kakve demonstracije u olimpijskim objektima.

13.30 - Marko Vukićević nije danas uspeo da završi trku u superveleslalomu, pošto je promašio kapiju. On je najavio "oštru vožnju" u subotu u slalomu. "Dobro sam vozio u prvom delu staze i čak mi je i prolazno vreme bilo dobro, ali zaokret na skoku nisam izveo na vreme i zbog velike brzine sam završio ispod sledeće kapije. Vožnja je bila dovoljno agresivna i onakva kakvu smo planirali. Idem sa istom strategijom, da se takmičim i da vozim oštro jer samo to je put do dobrog plasmana", rekao je Vukićević.

 13.12 - Bivši američki snouborder Vik Vajld osvojio je zlato za Rusiju u paralelnom veleslalomu. Vajld je do titule došao pretekavši u finalu Švajcarca Nevena Galvarinija, uz glasnu podršku ruskih navijača. Bronza je pripala Slovencu Zanu Kosiru. Novopečeni Rus je trijumfovao nekoliko minuta pošto je njegova supruga Ruskinja Alena Zavarzina osvojila bronzu u istoj disciplini. Dvadesetsedmnogodišnji Vajld je odrastao u Vajt Salmonu, u državi Vašington, ali je zatražio rusko državljanstvo pre tri godine.

12.45 - Američki skijaš Ted Ligeti osvojio je zlato u veleslalomu. Dvadesetdevetogodišnji Ligeti osvojio je titulu ukupnim vremenom 2:45,29 minuta i tako ušao u istoriju kao prvi Amerikanac sa dve olimpijske zlatne medalje u alpskim disciplinama. Prvi put je osvojio titulu u Torinu 2006, u kombinaciji. Srebro je pripalo Francuzu Stivu Misilijeu sa 0,48 sekundi zaostatka, dok je bronzu osvojio njegov zemljak Aleksis Pinturo koji je zakasnio za pobednikom 0,64 sekunde.

12.25 - Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da bi bilo "više nego neprikladno" da ruska pank grupa Pusi Rajot protestuje u olimpijskom gradu Sočiju.  Portparol MOK-a Mark Adams izjavio je u sredu da sporstka borilišta nisu mesta za takve proteste. Dve članice grupe, Marija Aljohina i Nadežda Tolokonjikova, u utorak su privedene u Sočiju, ali su ubrzo puštene iako su prvobitno bile optužene za krađu. Njih dve traže bojkot Igara da bi skrenule pažnju sveta na politiku ruskog predsednika Vladimira Putina. Tolokonjikova i Alekina odslužile su skoro dve godine u zatvoru pošto su optužene za huliganizam zbog protesta protiv Vladimira Putina u pravoslavnoj crkvi u Moskvi. Pre početka Olimpijskih igara Putin ih je amnestirao.

12.05 - Švedska hokejaška reprezentacija plasirala se u polufinale olimpijskog turnira u Sočiju, pošto je u četvrtfinalu savladala Sloveniju sa 5:0 (1:0, 0:0, 4:0). Šveđani su okončali olimpijsku bajku Slovenaca golovima Aleksa Stena, Danijela Sedina, Luja Eriksona i Karla Hagelina, koji se dva puta upisao u strelce. Slovenci, kojima je ovo prvo učešće na Igrama u istoriji, uprkos ubedljivom porazu, nisu se predavali do poslednjeg trenutka, ali je švedski golman Henrik Ludkvist je bio nesavladiv, sa 19 odbrana. Šveđani će se u borbi za finale sastati sa boljim iz četvrtfinalnog duela Finska - Rusija. Ostala dva četvrtfinalna para su: Kanada - Letonija i SAD - Češka.

10.10 - Srpski skijaš Marko Vukićević nije uspeo da završi trku veleslaloma. Vukićević je imao startni broj 70, ali je ostao bez plasmana, baš kao i 25 takmičara. Najbolje vreme posle prve trke ima Amerikanac Ted Ligeti, koji je stazu prešao za minut i 21,08 sekundi. Vukićević je prethodno bio 48. u superveleslalomu, dok ga poslednja trka u Sočiju očekuje u subotu, kada je na programu slalom.

9.20 - Srpska snouborderka Nina Micić nije danas uspela da se plasira u osminu finala discipline paralel veleslalom, pošto je u kvalifikacijama zauzela 27. mesto. Micićeva je zauzela 27. mesto rezultatom od 2:04,94 minuta. U kvalifikacijama su učestvovale 32 takmičarke, a njih četiri nisu završile trku. Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvarila je Tomoka Takeuči iz Japana sa 1:46,33 minuta. Druga je bila Patricija Kumer iz Švajcarske sa 1:46,33, a treća njena sunarodnica Džuli Cog sa 1:47,11 minuta. Naredni nastup na Igrama u Sočiju, Micićeva će imati u subotu kada je na programu paralelni veleslalom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво