Читај ми!

Treće zlato za Domračevu

Beloruska biatlonka Darija Domračeva osvojila i treću zlatnu medalju na Igrama u Sočiju. Protest u Moskvi zbog poništenog gola. Start kvalifikacija u snoubord krosu odložen zbog guste magle. Aksel Lund Svindal odustaje od takmičenja zbog "alergije i umora". Američke hokejašice u finalu Olimpiskog turnira.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

22.25 - Ženske hokejaške reprezentacije SAD i Kanade igraće u finalu Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Amerikanke su danas u polufinalu pobedile Švedsku sa 6:1, dok je Kanada bila bolja od Švajcarske sa 3:1. Finale je na programu u četvrtak u 18.00 sati, dok se meč za treće mesto igra pet sati ranije.

20.40 -Reprezentacija Nemačke osvojila je zlatnu medalju u ekipnim skokovima, dok je srebrna medalja pripala reprezentaciji Austrije, a selekcija Japana se okitila bronzom. Severin Frojnd, Marinus Kraus, Adreas Vank i Andreas Velinger za Nemačku su ovojili treću zlatnu medalju u istoriji na Zimskim olimpijskim igrama u ekipnim skokovima, pošto su osvojili ukupno 1.041,1 bod. Austrijanci su ostvarili skor od 1.038,4 bodova, dok su Japanci sakupili ukupno 1.024,9 bodova. Timskim skokovima na velikoj skakaonici u Sočiju završena su takmičenja u skijaškim skokovima na Zimskim olimpijskim igrama.

20.15 - Koliko je Rusima teško pao poraz od Amerikanaca u hokeju, najbolje su pokazali protestom u Moskvi zbog poništenog gola. Ruski navijači, obučeni u hokejaške dresove, okupili su se ispred ambasade SAD u Moskvi, gde su vikali "Napravite sapune od sudije", što je uobičajeni izraz među navijačima u Rusiji. Podsetimo, Rusima je u trećem periodu, pri rezultatu 2:2, poništen gol, jer je navodno gol bio pomeren, a kasnije su SAD, posle boljeg izvođenja penala, slavile sa 3:2. Treći sudija na tom meču, Konstantin Komisarov, rekao je da su zvaničnici doneli ispavnu odluku i da se to jasno vidi na usporenom snimku.

20.00 - Amerikanci Meril Dejvis i Čarli Vajt osvoji su zlatnu medalju u umetničkom klizanju u konkurenciji plesnih parova. Meril i Vajt su, posle originalnog plesa i obaveznog programa, sakupili ukupno 195,52 bodova. Ovo je ukupno 15. olimpijska medalja za reprezentaciju SAD u umetničkom klizanju, ali tek prva u plesnim parovima. Srebrnu medalju osvojili su olimpijski šampioni iz Vankuvera, Kanađani Tesa Virtu i Skot Moar, dok je bronza pripala Eleni Iljinih i Nikiti Kacalapovu iz Rusije.

19.26 - Jedan od najboljih hokejaša Rusije Ilja Kovalčuk nije danas bio na ledu tokom poslednjeg treninga pred odlučujući meč njegove reprezentacije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, ali selektor reprezentacije ističe da je s njim sve u redu. "On je dobro... Samo odmara, nema nikakvih problema", rekao je selektor Rusije Zinetula Biljaletdinov. Kovalčuk je propustio nekoliko minuta tokom druge trećine meča protiv Slovačke, ali se vrlo brzo vratio na led. Rusija u utorak igra protiv Norveške odlučujući meč za plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira.

19.15 - Ruska posada boba dvoseda osvojila je zlatnu medalju na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju trijumfujući nakon četiri vožnje ukupnim rezultatom od tri minuta i 45,39 sekundi. Aleksandar Zubkov i Aleksej Vojevoda ostvarili su istorijski uspeh pošto Rusija nikada do sada nije imala olimpijske šampione u bobu, bilo dvosedu ili četvorosedu. Srebrno odličje osvojila je posada Švajcarske (Bit Hefti/Aleks Bauman) sa vremenom 3:46.05, dok je bronza pripala timu SAD (Stiven Holkomb/Stiven Lengton) sa 3:36.27 minuta.

18.20 - Beloruska biatlonka Darija Domračeva osvojila je danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u trci na 12,5 kilometara grupni start. Srebrno odličje osvojila je Čehinja Gabrijela Sukulova, dok se bronzanom medaljom okitila Norvežanka Tiril Ekhof. Domračeva je ovim rezultatom došla do treće medalje na Igrama u Sočiju, pošto je prethodno slavila u individualnoj trci na 15 kilometara i poteri na 10.

17.25 - Start sutrašnje trke veleslaloma u konkurenciji žena na Zimskim olimpijskim igrama pomeren je zbog vremenskih uslova na 6.30 sati, preneo je Olimpijski komitet Srbije. Druga vožnja veleslaloma alpskih skijašica na olimpijskoj stazi u Sočiju na programu je od 10 sati. Reprezentativka Srbije Nevena Ignjatović nastupiće sa startnim brojem 43.

15.32 - Ženska hokejaška reprezentacija SAD-a plasirala se u finale Olimpijskog turnira, pošto je sa 6:1 savladala Švedsku. U drugom polufinalu sastaju se Kanada i Švajcarska.

14.00 - Karling možda nije najpopularniji sport u Srbiji, ali mu se u mnogim zemljama prilazi sa mnogo emocija. Upravo to pokazuje i ovaj video-snimak...

13.00 - Norveški skija Aksel Lund Svindal završio je učešće na Zimskim olimpijskim igrama zbog problema sa alergijom i umorom. Trener norveškog skijaškog tima Havard Tjorholm rekao je da je Svindal dostigao "tačku bez povratka" i da se neće takmičiti u veleslalomu, u sredu. Svindal je osvojio tri medalje na prošlim Igrama u Vankuveru i od njega se mnogo očekivalo u Sočiju. Međutim, nije ostvario dobre rezultate, u spustu je zauzeo četvrto mesto, u superkombinaciji osmo, a u superveleslalomu, gde je branio zlato, sedmo mesto. Tjorhom je rekao da će Svindal "pokušati da se oporavi i skupi snagu za ostatak sezone u Svetskom kupu".

9.00 - Zbog guste magle koja se spustila na terene Sočija odložena su kvalifikaciona i finalna takmičenja u snoubord krosu na zimskim Olimpijskim igrama. Takođe, odložen je start trke bijatlonaca na 15 kilometara, koji je trebalo da počne još u nedelju.

8.00 - Posle deset dana nadmetanja na olimpijskim terenima i na listi najviše osvojenih medalja žestoka borba u kojoj odlučuju nijanse. Po broju osvojenih medalja vode timovi Holandije sa 17, Rusije i SAD sa po 16 i Kanada i Norveška sa po 14 medalja. Po broju zlata vode Nemci sa 7 od 12 odličja a na drugom mestu sa po 5 medalja su Holandija, Norveška i Švajcarska. No, na ovoj listi biće još mnogo promena i iznenađelja do kraja Igara.

06.00 - "Ne možemo da budemo zadovoljni ni plasmanom, ni ostvarenim vremenima u obe trke. Imali smo dva jako loša starta, što nije karakteristično za nas. Nedopustivo je da imamo lošiji start na trci nego na treningu i to je glavni razlog današnjih slabih rezultata", rekao je Rađenović. Rađenović i Aleksandar Bundalo bili su 29. od 30 posada, sa nešto više od dve sekunde zaostatka za pobednikom. Srbija je u prvoj trci imala vreme 58,31 sekundu, a u drugoj 58,56 sekundi. Treća trka na programu je od 15.30. U finale će se plasirati 20 najboljih posada.

Takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama možete pratiti u direktnim i odloženim prenosima na Drugom programu RTS-a. Od 10.30 i 14.40 pratićemo skijanje slobodnim stilom za muškarce a od 18.10 ski skokove. Od 20.00 videćemo snimak trka u slobodnom skijanju a potom u 20.50 i slobodnog klizanja da bi od 23.50 veče završili snimkom trka u bobi dvosedu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво