Читај ми!

Putin obišao američku delegaciju u Sočiju!

Predsednik Rusije Vladimir Putin u tajnosti obišao američku delegaciju na Olimpiskim igrama u Sočiju. Milanko Petrović zauzeo 77. mesto u kros kantriju na 15 kilometara. Rejhan Šmrković nije završio trku. Izvršni direktor MOK-a Gilert Feli žali jer su mnogi želeli da Igre u Sočiju propadnu. Feliks Nojrojter zbog saobraćajne nesreće nije poleteo za Soči. Maksimočkin pušten iz bolnice.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.  

21.35 - Japanac Juzuru Hanju prevazišao je sve nevolje danas u Sočiju, a onda je svojoj zemlji doneo prvu zlatnu olimpijsku medalju u muškoj konkurenciji umetničkog klizanja. Hanju je u prvom skoku pao, a zatim i u trećem, što je ostavilo mnogo prostora Kanađaninu Patriku Čenu da osvoji prvo mesto, ali je on napravio tri greške i ispustio zlato. Bronzana medalja pripala je Kazahstancu Denisu Tenu.

21.22 - Hokejaške reprezentacije Kanade i Finske ubedljivo su pobedile svoje rivale u drugom kolu Grupe B na Olimpijskim igrama u Sočiju i tako ostale na deobi prvog mesta. Branilac zlata i verovatno prvi favorit turnira, Kanada je "isprašila" Austriju sa 6:0, dok je Finska lako pobedila Norvešku sa 6:1.

17.42 - Beloruska biatlonka Darija Domračeva osvojila je danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u trci na 15 kilometara. Srebrna medalja pripala je Selini Gasparin iz Švajcarske, dok se na trećem mestu pobedničkog postolja našla još jedna Beloruskinja Nadežda Skardino. Domračeva je trku na 15 kilometara završila za 43 minuta, 19 sekundi i šest desetinki, a na strelištu je zabeležila samo jedan promašaj u stojećem stavu.

17.32 - Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u tajnosti je noćas posetio Američku kuću u Sočiju, gde ga je dočekao predsednik Američkog olimpijskog komiteta Lari Probst. Putin je ovim činom želeo da ublaži tenziju koja se pojavila pred početak Igara, naročito pošto su Amerikanci bili nezadovoljni "antigej" zakonima u Rusiji.

16.00 - Međunarodni olimpijski komitet odbacio je ideju da se osvajači zlatnih medalja na Zimskim olimpijskim igrama nagrade i komadićima meteorita koji je pao na tlo Čeljabinska prošle godine. Meteorit je brzinom od 30 kilometara u sekundi 15. februara prošle godine eksplodirao iznad Čeljabinska, koji se nalazi 1.500 kilometara istočno od Moskve i tom prilikom je povređeno 1.200 ljudi. Zvaničnici ovog grada su želeli da u subotu obeleže godišnjicu pada ovog meteorita tako što bi desetoro osvajača zlatnih medalja dobili i po njegov komadić, ali je MOK saopštio da bi to moglo da bude ostvareno samo po završetku Igara.

15.00 - Srpski reprezentativac Milanko Petrović zadovoljan je što je uspeo da završi trku u skijaškom trčanju na 15 kilometara, a istakao je i da klasična trka nije njegova primarna disciplina. "Nakon jučerašnje trke na 20 kilometara, zadovoljan sam što sam uspeo da završim danas. Ovako jake dve trke u dva dana je teško voziti. Klasika nije moja prioritetna disciplina i ovo je prvi put da je vozim na ovako važnom takmičenju", rekao je Petrović posle trke. "Za nedelju dana imam i trku na 50 kilometara, do tada ću imati dovoljno vremena da se odmorim i siguran sam da će i rezultat biti mnogo bolji", dodao je on.

14.00 - Švajcarski skijaš Sandro Vileta osvojio je zlatnu medalju u superkombinaciji, na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Superkombinacija se sastoji iz trka u spustu i slalomu. Vileta je do pobede došao rezultatom od dva minuta, 45 sekundi i 20 stotinki. Srebrnu medalju osvojio je Ivica Kostelić iz Hrvatske, sa zaostatkom od 0,34 sekunde, dok je Italijan Kristof Inerhofer osvojio bronzu sa zaostatkom od 0,47 sekunde za pobednikom. Branilac zlatne medalje u toj disciplini sa prošlih Igara u Vankuveru, Amerikanac Bodi Miler, zauzeo je šesto mesto, a njegov sunarodnik, svetski šampion Ted Ligeti, 12. mesto.

13.10 - Srpski reprezentativac Milanko Petrović zauzeo je 77. mesto u skijaškom trčanju, u klasičnoj trci na 15 kilometara. Rejhan Šmrković nije završio trku. Milanko Petrović je trku završio za 46 minuta, 42 sekunde i dve stotinke i zauzeo je 77. mesto u konkurenciji 87 takmičara, pošto njih četvorica nisu završili trku, a među njima je bio i Rejhan Šmrković. Petrović je za pobednikom trke, Švajcarcem Darijom Kolonjom, zaostao osam minuta, 12 sekundi i pet stotinke. Kolonja je do svoje druge zlatne medalje u Sočiju došao rezultatom od 38:29,7 minuta.

12.00 - Bez dileme navijač koji je ostavio najjači utisak u dosadašnjem toku Igara...

11.35 - Kapiten hokejaške reprezentacije Švedske Henrik Zeterberg propustiće ostatak olimpijskog turnira u Sočiju zbog povrede leđa. Zeterberg je u sredu postigao jedan gol u pobedi Švedske nad češkom (4:2) u prvom kolu olimpijskog turnira. Švedski kapiten, član NHL ligaša Detroit Red Vingsa, juče je pokušao terapijom da sanira povredu, ali nije uspeo. Izostanak Zeterberga je još jedan veliki udarac za Švedsku, koja je još ranije ostala bez Henrika Sedina i Johana Francena, takođe zbog povreda. Prema pravilima takmičenja, stručni štab Švedske ne može da pozove novog igrača umesto Zeterberga. Ovaj hokejaš je sa reprezentacijom Švedske osvojio olimpijsko zlato u Torinu pre osam godina.

11.00 - Ruski ski skakač Mihail Maksimočkin otpušten je iz bolnice gde je u sredu primljen pošto je na treningu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju zadobio prelom dva rebra. Maksimočkin se povredio prilikom teškog pada na treningu u sredu. On je pokušao da se uspravi, ali je ponovo pao i sa doskočišta je iznesen na nosilima. Dvadesetogodišnji Maksimočkin je već odustao od učešća u takmičenju na velikoj skakaonici koja je na programu u subotu u Rus Ski Gorki skakačkom centru. Portparolka Olimpijskog komiteta Rusije Marina Kalinjina rekla je da će odluka o eventualnom učešću Maksimočkina u timskoj konkurenciji u ponedeljak biti doneta posle treninga za vikend.

10.00 - Izvršni direktor Međunarodnog olimpijskog komiteta Gilbert Feli pohvalio je atmosferu na takmičenjima na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i osudio kritičare koji su očekivali da Rusija doživi neuspeh. Feli, koji je i izvršni direktor Olimpijskih igara, rekao je da su sportisti u Sočiju zadovoljni prijemom publike na borilištima. On je istakao da ruski navijači "aplaudiraju uspesima svih sportista", a ne samo takmičarima iz njihove zemlje. Na početku Igara, u gledalištima je bilo praznih mesta, ali tokom takmičenja interesovanje publike je poraslo. "Imali smo utisak da su ljudi dolazili i čekali da vide greške i neuspeh Igara u Sočiju", rekao je Feli.

09.00 - Nemački skijaš Feliks Nojrojter nije doputovao u Soči jer je imao saobraćajnu nesreću na putu do aerodroma u Minhenu, kada je po snegu proklizao sa puta i udario u zaštitnu ogradu. Odmah je prebačen u bolnicu i očekuje se da nije ozbiljnije povređen. Nojrojtera prva trka u Sočiju očekuje tek u sredu, kada je na programu veleslalom. Tri dana kasnije trebalo bi da skija slalom, disciplinu u kojoj je favorit uz Austrijanca Marsela Hiršera.

08.00 - Posle šest dana takmičenja po broju osvojenih medalja vodeći je tim Nemačke sa sedam odličja, a prate ga ekipe Kanade, Norveške, Holandije i SAD sa po četiri osvojene medalje. Ipak sa četiri šampiona Kanada vodi u broju zlatnih trofeja. Šesti dana obeležili su francuski Bijatlonac Martin Furkad koji je osvojio i drugu zlatnu medalju i legendarni klizač Jevgenij Pljuščenko koji se zbog povredeoprostio od Olimpijade.

U direktim prenosima na Drugom programu RTS-a danas ćemo pratiti skijaške discipline i klizanje. Alpsko skijanje, spust i slalom za muškarce pratićemo od 07.50 odnosno 12.20. U disciplini skijanje slobodnim stilom prenos konkurencije dama je od 14.40, a muškaraca od 18.25. Slobodno klizanje ćemo pratiti od 19.55.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво