Gosnerova zasenila Soči!

Možda ne učestvuje na Igrama u Sočiju, ali je tema dana kod svih koji vole bele sportove. Mirijam Gosner, nemačka biatlonka, slikala se za Plejboj... Ruska klizačka zvezda Jevgenij Plušenko, posle zlata u timskoj konkurenciji, napustio Igre u Sočiju zbog povrede. Milanko Petrović 69. na 20km, novo zlato za Furkada. Fotografije Nase pokazuju da se olimpijski plamen vidi i iz svemira. Ivana Kovačević poslednja u kros-kantriju.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.  

22.17 - Japanac Juzuru Hanju oborio je na Olimpijskim igrama u Sočiju sopstveni rekord u broju bodova u kratkom programu, u umetničkom klizanju u konkurenciji muškaraca. Hanju je prvi klizač koji je u kratkom programu, prvom delu takmičenja, nadmašio granicu od 100 poena, osvojivši 101,45.

20.54 - Hokejaška reprezentacija Kanade pobedila je Norvešku sa 3:1 i tako prevazišla slabiji početak utakmice i uspešno počela takmičenje na Olimpijskim igrama u Sočiju, na kojima brani zlato. Posle prve trećine bez golova, Šej Veber i Džejmi Ben postigli su dva gola u drugoj trećini. Norvežani su prišli na samom početku treće deonice pogotkom Patrika Toresena, ali je oko minut i po kasnije Dru Dauti povratio dva gola prednosti.

20.50 - Biatlonka Mirijam Gosner ne učestvuje zbog povrede na ZOI u Sočiju, pa je vreme iskoristila kako bi se slikala za "Plejboj". Njen dečko, poznati skijaš u slalom disciplini Feliks Nojrojter (29) kaže da je ponosan na svoju izabranicu: "Moram da priznam da su slike veoma, veoma lepe". I zaista jesu...

17.30 - Kineska takmičarka u brzom klizanju Hong Žang osvojila je zlatnu medalju na 1000 metara. Žang je stazu prešla u vremenu 1:14,02 minuta. Srebro je pripalo Holanđanki Iren Vust (1:14,69), a bronza njenoj zemljakinji Margot Boer u vremenu 1:14,90 minuta. 

17.21 - Srpski biatlonac Milanko Petrović osvojio je 69. mesto u trci na 20 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Petrović je trku završio u vremenu 56:45.4 minuta, a takmičenje je završilo 88 biatlonaca. Francuz Martan Furkad osvojio je zlato sa vremenom 49:31.7. Ovo je druga olimpijska titula u Sočiju za Furkada koji je prethodno osvojio zlato u poteri. Srebro je pripalo Nemcu Eriku Leseru, koji je uprkos gađanju bez greške, zaostao 12,2 sekunde, a bronza Rusu Jevgeniju Garaničevu uz zaostatak od 34,5 sekundi.

17.10 - Olimpijski vicešampion Rus Jevgenij Plušenko odustao je zbog povrede od daljeg učešća na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Plušenko je na startu Igara za Rusiju osvojio zlatnu medalju u timskoj konkurenciji. Ruski klizač je u karijeri osvojio zlatnu medalju na Igrama u Torinu 2006, a četiri godine kasnije bio je drugi iza Amerikanca Ivana Lajsačeka.

16.15 - Hokejaška reprezentacija Rusije pobedila je Sloveniju sa 5:2 (2:0, 1:2, 2:0), dok su Sjedinjene Američke Države sa 7:1 (1:0, 6:1, 0:0) savlade Slovačku u utakmicama prvog kola Grupe A na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Slovenija koja prvi put učestvuje na Igrama u hokeju na ledu, pružila je favorizovanim Rusima jak otpor u prve deonice, ali na kraju nisu uspeli da dođu do bodova. Strelci za Rusiju bili su Aleksandar Ovečkin, Jevgeni Malkin, Ilija Kovalčuk, Valeri Ničuškin i Anton Belov. Dva pogotka za Sloveniju postigao je Žiga Jeglič. S druge strane, Amerikanci su opravdali ulogu favorita protiv Slovačke i ubedljivo trijumfovali. Dva gola za Amerikance postigao je Pol Stastni, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Džon Karlson, Rajan Kesler, Dejvid Bejks, Fil Kesl i Dastin Braun. Jedini gol za Slovačku selekciju postigao je Tomas Tatar. Pobednici grupa izboriće direktno učešće u četvrtini finala, dok će najbolje drugoplasirana ekipa takođe biti među osam najboljih. Preostalih osam selekcija boriće se za učešće u četvrtfinalu. Ranije danas, Finska je u prvom meču Grupe B savlada Austriju sa 8:4, dok se kasnije večeras sastaju Norveška i Kanada.

14.21 - Srpska reprezentativka u kros kantriju Ivana Kovačević rekla je da joj današnji debi na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju veliki podstrek za dalju karijeru. "Ovo je bio moj prvi nastup na Olimpijskim igrama. Iako 10 kilometara klasika nije moja prioritetna disciplina, svesna sam da uvek može bolje i uvek se trudim da izvučem svoj maksimum. Svakako su ove Olimpijske igre jedno veliko iskustvo za mene i podstrek u daljoj karijeri", rekla je posle trke 19-godišnja Kovačevićeva. Ona je debitovala na Igrama u disciplini na 10 kilometara klasičnim stilom i zauzela poslednje, 75. mesto sa vremenom 45 minuta, 21 sekundu i tri stotinke.

14.14 - Olimpijski plamen koji se diže nad stadionom Fišt u Sočiju je toliko veliki da se može videti iz svemira. Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici snimili su fotografiju na kojoj se vidi stadion sa olimpijskim plamenom koji gori noću. Fotografija koju je objavila i NASA brzo se proširila društvenim mrežama, a svakako je donela dodatnu popularnost Olimpijskim igrama u Sočiju, pišu britanski mediji. U mnoštvu negativnih vesti, ovo je zasigurno jedna od onih koja će dobro doći organizatorima Olimpijskih igara.

13.45 - Kineska takmičarka u brzom klizanju Li Đianrou osvojila je zlatnu medalju u trci na 500 metara. Đianru je stazu prešla u vremenu 45,263 sekunde. Srebro je pripalo Italijanki Arijani Fontani rezultatom 51,250, a bronza južnokorejskoj klizačici Park Seung Hi u vremenu 54,207 sekundi. Olimpijska šampionka u ovoj disciplini iz Vankuvera 2010. Kineskinja Van Meng nije se takmičila, jer je prošlog meseca zadobila prelom skočnog zgloba, ali je Đianrou uspela da zadrži titulu u kineskim rukama.

13.01 - Reprezentativka Srbije u kros kantriju Ivana Kovačević zauzela je poslednje, 75. mesto u trci na 10 kilometara klasičnim stilom na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Ona je stazu prešla sa zaostatkom od 17 minuta i tri sekunde za pobednicom Poljakinjom Justinom Kovalčik koja je trku završila u vremenu 28:17,8 minuta. Kovalčik, koja je ranije propustila sprint zbog povrede stopala, bila je impresivna u današnjoj trci. Šveđanka Karlota Kala osvojla je srebro sa 18,4 sekunde zaostatka, a bronza je pripala Norvežanki Terezi Johaug, koja je za pobednicom zakasnila 28,3 sekunde. Favoritkinja uoči trke koja je održana po sunčanom vremenu uz temperaturu od 13 stepeni, Norvežanka Marit Bjorgen bila je tek peta.

12.49 - Amerikanac Džoš Kristijansen osvojio je zlatno medalju u sloupstajlu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Kristijansen je osvojio titulu sa ukupno 95,80 bodova, ispred zemljaka Gasa Kenvortija (93,60). Bronza je pripala još jednom Amerikancu Niku Geperu sa 92,40 bodova.

12.22 - Međunarodna skijaška federacija (FIS) saopštila je da su ski skakaonice na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju bezbedne i da se ne planiraju izmene, uprkos tome što su takmičari tokom treninga padali i povređivali se. Tokom sinoćnjeg treninga na velikoj skakaonici, olimpijski šampion u ski skokovima na normalnoj skakaonici, Poljak Kamil Štoh, pao je i skakaonicu napustio s krvavim nosem, pošto su mu lekari zavili levu ruku. Pre njega povredio se i Rus Mihail Maksimočkin. On je pao i slomio rebra i noć je proveo u bolnici, ali je rekao da nije odustao od takmičenja u Sočiju. "Nismo zabrinuti. Sigurno je da će ekipe proveravati svaki detalj... Takve stvari se događaju", rekao je portparol FIS-a Horst Nilgen. Večeras je na programu još jedan trening, a u subotu će se održati takmičenje na velikoj skakaonici.

11.40 - Sudija olimpijskih alpskih disciplina Norvežanin Atle Skardal i još dvoje zvaničnika izašli su nepovređeni iz manjeg udesa koji se dogodio jutros u Krasnoj Poljani. Skardal, koji je kao takmičar osvojio dve zlatne medalje na šampionatima sveta u superveleslalomu, rekao je za "Asošiejted pres" da je jedan sudija zadržan u bolnici, radi dodatnih provera. "Sve je u redu, situacija je pod kontrolom", rekao je Skardal. On je precizirao da se udes dogodio oko 10 sati ujutro po lokalnom, a sedam po srednjeevropskom vremenu. Kako su preneli norveški mediji, automobil sudijskih zvaničnika čekao je na semaforu, kada ga je otpozadi udario autobus.

10.35 - Postoji mogućnost da, ruski ski skakač Mihail Maksimočkin, koji je juče prilikom pada polomio rebra, pored ove povrede nastavi da se takmiči. "Obično je potrebno nedelju dana da prođu bolovi, a dve do tri sedmice da se povreda zaleči. Za sada nema naznaka da bi on mogao da nastavi sa takmičenjima. Ipak, sportisti ponekad na svoje insistiranje žele da se nadmeću. Zavisi od njega, njegovog trenera i doktora šta će odlučiti", rekao je predsednik Ruske skijaške federacije Aleksandar Uvarov prilikom posete u bolnici. Maksimočkin je posle pada pokušao da ustane, ali je odmah pao, tako da su mu zvaničnici pritekli u pomoć i na nosilima ga izneli sa doskočišta. Takmičari na velikoj skakaonici dostižu brzinu od 90 kilometara na sat, a u trenutku doskoka brzina je 70 kilometara na čas. Dan pre Maksimočkina, pri doskoku je pao Poljak Kamil Štoh, ali su njegove povrede lakše pa će on sigurno nastaviti takmičenje.

9.00 - U Sočiju danas za Srbiju nastupaju Milanko Petrović i Ivana Kovačević. Petrović će se takmičiti u biatlonu na 20 kilometara, a Kovačevićeva, koja debituje na Igrama, u nordijskom trčanju na deset kilometara. Petrović je u subotu u biatlonu na deset kilometara zauzeo 69. mesto, dok je u utorak bio 63. u kros kantriju na 1.800 metara.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво