Читај ми!

Zlato za Furkada!

Martan Furkad osvojio zlatnu medalju u biatlonu na 12,5km (potera). Ruska klizačica Julija Lipnickaja se upisala u istoriju Olimpijskih igara kao najmlađa osvajačica zlatnog odličja. Rusija zahteva bronzu za Vilegžanina. Simon Aman se ne nada petoj tituli. Organizatori pozivaju dobrovoljce na "manje popularna takmičenja". Marija Hefl-Riš odbranila zlato u superkombinaciji.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. 

19.30 - Reprezentativci Holandije u brzom klizanju osvojili su sve tri medalje na 500 metara na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju. Zlato je pripalo Mišelu Mulderu rezultatom 69,31 sekundi ispred Jana Smekensa sa 69,324 i Ronalda Muldera sa 69,46 sekundi.

18.55 - Jedan od najboljih hokejaša današnjice Aleksandar Ovečkin stigao je u Soči, gde će predvoditi reprezentaciju Rusije u pohodu na zlatnu medalju na Zimskim Olimpijskim igrama. Najbolji strelac i MVP profesionalne NHL lige pridružio se ruskom timu na prvom treningu. Ovečkin je rekao novinarima da je opušteniji nego na prethodnim Igrama u Torontu i Vankuveru, uprkos ogromnom pritisku na reprezentaciji Rusije, koja je pune 22 godine bez olimpijskog zlata. Njegov smisao za humor ostao je netaknut, bez obzira na velika očekivanja nacije, prenosi AP. Na pitanje šta bi zlatna medalja značila za Rusiju, Ovečkin je odgovorio sa osmehom: "Olimpijsko zlato verovatno će koštati samo 50 milijardi dolara". Hokej na ledu je, uz fudbal, daleko najpopularniji sport u Rusiji.

17.32 - Francuski bijatlonac Martan Furkad osvojio je zlato u poteri na 12,5 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Furkad je stazu prešao u vremenu 33:48,6 minuta. Srebro je pripalo Čehu Ondreju Moravecu, sa zaostatkom od 14,1 sekunde. a bronza još jednom Francuzu Žanu Gijomu Beatrisu. Norveška bijatlonska zvezda Ole Ajner Bjorndalen koji je u Sočiju prekjuče osvojio zlato u sprintu, morao je da se zadovolji četvrtim mestom, s obzirom da je u ključnim trenucima promašio metu - u ležećem stavu i dva puta iz stojećeg.

16.49 - Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović sutra putuje u Soči, gde će se pridružiti olimpijskom timu Srbije. Nevenu će na Zimske olimpijske igre ispratiti državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić. Ona će se u Sočiju takmičiti u dve alspke discipline - 18. februara nastupiće u veleslalomu, a 21. februara u slalomu.

13.50 - Nemačka skijašica Marija Hefl-Riš odbranila je zlatnu medalju u superkombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Superkombinacija se sastoji iz trka u spustu i slalomu. Hefl-Riš je do pobede došla rezultatom od dva minuta, 34 sekunde i 62 stotinke. Osvojila je prvo mesto u slalomu, a bila je peta u spustu. Austrijanka Nikol Hosp osvojila je srebrnu medalju sa zaostatkom od 0,40 sekundi za pobednicom, dok je Amerikanka Džulija Mankuzo osvojila bronzu sa zaostatkom od 0,53 sekunde. Mankuzo je posle trke u spustu bila prva.

13.30 - Kanadski takmičar u brzom klizanju Šarl Amelan osvojio je zlatnu medalju na 1.500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Amelan je ovu deonicu prešao za 2:14,985 minuta. Srebro je pripalo Kinezu Hanu Tijaniju u vremenu 2:15,055, a bronza Rusu Viktoru Anu (2:15,062).

13.00 - Norveška, koja važi za najozbiljnijeg kandidata za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, planira skroman budžet od 3,4 milijardi dolara za tu svrhu. Ukoliko bi se Igre zaista održale po ovoj ceni, one bi bile više od deset puta jeftinije od ZOI u Sočiju, koje su procenjene na 50 milijardi dolara. Kandidatura Norveške, koju podržava kros kantri skijaška legenda Bjorn Deli, osvajač 12 olimpijskih medalja, predlaže Igre u blizini Osla, dok bi se takmičenja u alpskim disciplinama održala u planinama nadomak Lilehamera - gde su ZOI jednom već bile organizovane - 1994. godine. "Predstavljamo koncept koji je izuzetno jeftin, ali mi se oslanjamo pre svega, na entuzijazam ljudi", rekao je član Norveške u Međunarodnom olimpijskom komitetu Gerhard Hajberg. Pored Osla, u trci za ulogu domaćina ZOI 2022. godine su još Lavov (Ukrajina), Alma Ata (Kazahstan), Krakov (Poljska) i Peking (Kina).

12.00 - Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Sočiju pozivaju gledaoce - dobrovoljce, kako bi popunili mesta na takmičenjima koja nisu mnogo popularna. Za jučerašnja takmičenja u umetničkom klizanju ulaznice su bile rasprodate, dok za biatlon nije bilo mnogo interesovanja. Portparol Organizacionog komiteta Aleksandra Kosterina rekla je da volonteri pohađaju "program motivacije", što znači da će nekima od njih, posle tih časova, biti ponuđene ulaznice za pojedina takmičenja. "Ako budemo videli da nema velikog odziva i da ima slobodnih mesta, onda ćemo pozvati dobrovoljce da gledaju takmičenja", rekla je Kosterina.

11.00 - Četvorostruki olimpijski šampion u skijaškim skokovima Švajcarac Simon Aman priznao je da bi peta titula na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju bila ravna čudu. Tridesetdvogodišnji Švajcarac, osvajač dvostrukog zlata na Igrama u Solt Lejk Sitiju 2002, kao i osam godina kasnije u Vankuveru, završio je na razočaravajućem 17. mestu na maloj skakaonici u nedelju, kada je trijumfovao Poljak Kamil Stok. Aman sada cilja što bolji plasman na velikoj skakaonici u subotu, kao i ekipno takmičenje u ponedeljak. "Možda ću na velikoj skakaonici pronaći čudesno rešenje kojim ću izvesti što bolje skokove, što nisam uspeo na maloj", rekao je Aman. "Znam da i dalje imam rezerve za bolje skokove. Najbolji moj rezultat na maloj skakaonici bio je 98,5 metara. Tačno znam gde sam pogrešio, ali mi to nije pomoglo jer sam bio suviše 'kratak".

10.00 - Rusija je podnela žalbu na rezultate finala skijatlona, tražeći da se njihovom takmičaru, koji je bio četvrti, dodeli bronza, s obzirom da je bio ometan prilikom ulaska u cilj. Rus Maksim Vilegžanin je za deseti deo sekunde ispustio bronzano odličje, ušavši u cilj iza Norvežanina Martina Jonsruda Sandbija. Sandbi je u završnici trke prešao u Vilegžaninovu stazu, čime je prekršio pravila takmičenja. Norveški nordijac je pismeno opomenut, ali mu je dozvoljeno da zadrži medalju, pošto su sudije odlučile da on svojim postupkom nije mogao da utiče na konačan rezultat. Rusija traži da se ova sudijska odluka promeni. Organizatori su saopštili da Međunarodna skijaška federacija ima rok od 72 sata da odgovori na žalbu.

08.30 - Ruska klizačica Julija Lipnickaja je u nedelju osvojila prvo mesto u timskom takmičenju umetničkog klizanja i sa 15 godina i 149 dana postala najmlađa osvajačica zlatne medalje u istoriji ZOI. Uz Lipnickaju u timu Rusije nastupali su Jevgenij Pluščenko, Tatjana Volosožar i Maksim Trankov, koji su se takmičili u konkurenciji parova, i Jekaterina Bobrova i Dmitrij Solovljev, odnosno Jelena Ilinjih i Nikita Kacalapov u plesu.

08.00 - Drugi dan na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju doneo je osam zlatnih medalja za najbolje među najboljima. Pobedama su ga obeležili Matijas Majer, Kamil Štoh i najmlađa osvajačica zlatne medalje Julija Lipnickaja.Matijas Majer je pobedio u spustu i tako doneo Austriji prvo zlato posle 12 godina u najprestižnijoj alpskoj disciplini na Olimpijskim igrama. Kamil Štoh je pobedio u ski skokovima sa normalne skakaonice ubedljivim trijumfom ispred Slovenca Petera Prevca i Andersa Bardala iz Norveške. Zlatom su se okitili Anastasija Kuzmina u sprintu na 7,5 kilometara, Feliks Loh u sankanju, Holanđanka Iren Vist u brzom klizanju na 3.000 metara, Švajcarac Dario Kolinja u kros-kantri skijatlonu i Amerikanka Džejmi Anderson u novoj sloupstajl disciplini snouborda.

Događaje na Olimpijskim borilištima možete pratiti u direktnim prenosima tokom celog dana na Drugom programu RTS-a. Od podneva ćemo pratiti slalom u ženskoj konkurenciji a od 14.55 kijanje slobodnim stilom za muškarce. U 16.00 biatlonac Srbije Milanko Petrović startuje u trci na 12,5 kilometara. Od 18.55 vraćamo se skijanju slobodnim stilom za muškarce.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво