Читај ми!

Rusi osigurali prvo zlato

Plušenko i Lipnickaja obezbedili prvo zlato za Rusiju. Austrijski skijaš Matijas Majer napravio je veliko iznenađenje i slavio u spustu u Sočiju. Amerikanci demantuju "dil" sa Rusima o raspodeli medalja u umetničkom klizanju. Ukrajinski grad Lavov ne odustaje od kandidature za ZOI 2022. Milanko Petrović smatra da je morao i mogao mnogo više od 69 mesta u biatlonu.

21.00 - Poljak Kamil Stoh osvojio je zlatnu medalju u skijaškim skokovima, dok se srebrnim odličjem okitio Slovenac Peter Prevc. Stoh je do prvog odličja u karijeri na igrama došao sjajnim skokovima od 105,5 i 103,5 metara, odnosno 278 bodova. Prevc je skokovima od 102,5 i 99 metara, odnosno 265,3 boda doneo Sloveniji prvu medalju u Sočiju, a ujedno osvojio i prvo individualno odličje u karijeri na ZOI. Bronzanu medalju osvojio je Norvežanin Anders Bardal, dok je četvrto mesto zauzeo Austrijanac Tomas Dithart, a peti je bio njegov sunarodnik Mihael Hajbok.  Četvrostruki olimpijski šampion, Švajcarac Simon Aman zauzeo je tek 17. mesto, a akutuelni osvajač Svetskog kupa Austrijanac Gregor Šlirencauer bio je 11.

19.45 - Nemac Feliks Loh osvojio je zlatnu medalju u sankanju, čime je odbranio titulu osvojenu u Vankuveru, 2010. godine. Loh je za sobom ostavio ruskog veterana Alberta Demčenka i Italijana Armina Cegelera, koji je osvojio bronzu. Nemac je na Svetskom prvenstvu u sankanju u Oberhofu 2008. godine sa 18 godina osvojio zlato i time postao najmlađi svetski prvak u tom sportu u istoriji, a na ZOI u Vankuveru i najmlađi nosilac olimpijske zlatne medalje u tom sportu. Italijan Zegeler sa danas osvojenom bronzanom medaljom ulazi u istoriju kao takmičar koji je osvajao medalje u sankanju na šest uzastopnih ZOI, od zlatne medalje osvojene u Salt Lejk Sitiju 2002. godine.

18.50 - Rusija je osvojila prvu zlatnu medalju na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju pošto je obezbedila trijumf u timskom takmičenju u umetničkom klizanju. U prisustvu ruskog predsednika Vladimira Putina, domaćine su do zlata predvodili veteran Jevgenij Plušenko i Julija Lipnickaja, koji su pobedama u slobodnom programu osigurali uspeh pre završetka takmičenja. Zagarantovanu srebrnu medalju na inauguralnom takmičenju ZOI ima Kanada, a bronzanu ekipa SAD.

17.55 - Slovačka bijatlonka Anastasija Kuzmina osvojila je zlatnu medalju u sprintu na 7,5 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Kuzmina je trku završila za 21 minut, šest sekundi i osam stotinki, dok na strelištu nije imala promašaj. Srebrnu medalju osvojila je Ruskinja Olga Viluhina, koja je zaostajala 20 sekundi, dok se bronzanim odličjem okitila Vita Semerenko iz Ukrajine. Beloruskinja Darija Domračeva, koja je bila jedna od favorita za zlato, zauzela je deveto mesto, dok je Norvežanka Tora Berger bila 10. Kuzmini je ovo drugo zlato na ZOI, pošto je pre četiri godine u Vankuveru takođe slavila u ovoj disciplini.

17.35 - Jedini muški predstavnik Srbije u alpskom skijanju, Marko Vukićević kaže da je nestrpljiv da nastupi na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. "Imam još nekoliko dana do svojih trka i nestrpljiv sam da izađem na stazu i pokažem svoje najbolje skijanje. Treniramo svakodnevno i na snegu i u teretani. Mlad sam i velika mi je satisfakcija što ću se takmičiti protiv svojih omiljenih skijaša iz detinjstva Bode Milera i Marsela Hiršera. Spreman sam potpuno i to je najvažnije", rekao je Vukićević. On će se takmičiti u superveleslalomu 16. februara i veleslalomu 19. februara od 8.00 sati po srednjeevropskom vremenu, dok je slalomska trka zakazana za 22. februar od 13.45 po srednjeevropskom vremenu.

16.40 - Reprezentatvci Srbije Milanko Petrović, Ivana Kovačević i Rejhan Šmrković nastupiće u Sočiju 11. februara u kvalifikacijama nordijskog trčanja slobodnim stilom. Kvalifikacije u ženskoj konkurenciji na programu su od 11 sati po srednjeevropskom vremenu, dok će muškarci startovati od 11.25 časova. Petrović je juče u bijatlonu, u sprintu na 10 kilometara, zauzeo 69. mesto.

15.15 - Holandska takmičarka Irene Vust osvojila je zlatnu medalju u brzom klizanju na 3.000 metara, na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Vust je do pobede došla za četiri minuta i 34 stotinke. To je druga zlatna medalja za Holandiju u brzom klizanju u Sočiju, nakon što je Sven Kramer juče pobedio u trci na 5.000 metara i odbranio zlato. Srebrnu medalju osvojila je Čehinja Martina Sablikova sa zaostatkom od 1,61 sekundu. Ona je branila zlato osvojeno na prošlim Igrama u Vankuveru. Bronzanu medalju osvojila je Olga Graf iz Rusije sa 3,13 sekundi zaostatka i to je prva medalja za domaćina u Sočiju.

12.58 - Švajcarski nordijski skijaš Dario Kolonja osvojo je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, u skijatlonu na 30 kilometara. Kolonja je trku na 15 kilometara klasičnim i 15 kilometara slobodnim stilom završio u vremenu 1:08,15,4 sata i time došao do svog drugog olimpijskog zlata. Srebro je pripalo Šveđaninu Markusu Helneru, koji je zaostao 0,4 sekunde, a bronza Norvežaninu Martinu Jonsrudu Sundbiju. Kolonja, trostruki ukupni pobednik Svetskog kupa u skijatlonu, podvrgao se u novembru operaciji skočnog zgloba, a takmičenjima se vratio tek prošlog meseca.

12.21 - Portparlolka Američke klizačke federacije Barbara Rajhert nazvala je smešnim optužbe za zaveru sa ruskim sudijama na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju po kojima se namešta zlato za američke plesače Meril Dejvis/Čarli Vajt u zamenu za titulu Rusije u konkurenciji parova. Po tim anonimnim optužbama, koje je juče objavio francuski sportski dnevnik "L'Ekip", napravljen je američko - ruski dil iz koga bi deblji kraj izvukli aktuelni olimpijski šampioni Kanađani Tesa Virtju i Skot Moir. "Američka klizačka federacija nikada ne bi napravila dogovor ni sa kim. Naši plesači su već dvostruki svetski šampioni i osvajači pet uzastopnih gran pri finala. Videli ste ih prošle noći, bili su izvanredni. Oni su uvek fantastični. Izveštaji takve vrste mogu da štete celom sportu", rekla je Rajhert. Skandal sa suđenjem obeležio je Zimske olimpijske igre u Solt Lejk Sitiju 2002, kada je došlo do deobe zlatne medalje između Kanađana Džejmi Sejl i Davida Peletijea i Rusa Jelene Berežnaje i Antona Sikarulidzea. Skandal je doveo do promene u bodovanju u klizačkim takmičenjima. 

11.45 - Američka snouborderka Džejmi Anderson osvojila je zlatnu medaljju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u disciplini sloupstajl. Andreson je osvojila ukupno 96,25 bodova, ipsred Finkinje Eni Rukajarvi (92,5) . Bronza je pripala Britanki Dženi Džons sa 87,25 bodova.

11.00 - Ukrajinski zvaničnici potvrdili su da uprkos antivladinim protestima koji su zahvatili tu zemlju nemaju nameru da odustanu od kandidature za Zimske olimpijske igre 2022. Ukrajinski grad Lavov je među pet gradova kandidata za organizaciju ZOI 2022. Zamenik ukrajinskog premijera Oleksandar Vilkul saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare u Sočiju da su "Olimpijske igre iznad svake politike". "Ukrajina će rešiti svoje političke probleme i iz njih će izaći jača i ujedinjena", rekao je Vilkul. Predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine Sergej Bubka ocenio je da će Igre "ujediniti naciju". Ukrajinci su saopštili da će najkasnije do krajnjeg roka 14. marta, zvanično podneti kandidaturu Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) koji će u julu odrediti skraćenu listu kandidata za domaćina ZOI. Ostali kandidati u trci za ZOI 2022. su Alma Ata (Kazahstan), Krakov (Poljska) i Oslo (Norveška).

09.55 - Austrijski skijaš Matijas Majer osvojio je zlato u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i tako ostvario najveći uspeh karijere. 23-godišnji Majer, koji je do sada imao samo dva podijuma u Svetskom kupu i to u superveleslalomu, tako je napravio veliko iznenađenje trijumfom u vremenu od 2:06.23 minuta. Austrijanac je imao šest stotinki prednosti u odnosu na Italijana Kristofa Inerhofera, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Ćetil Jansrud, koji je bio još četiri stotinke dalje. Favoriti za medalju u spustu pre početak Igara u Sočiju Aksel Lund Svindal I Bodi Miler taj epitet nisu iskoristili. Norvežanin je trku završio sa 29 stotinki zaostatka u odnosu na Majera na četvrtom mestu, dok je Miler bio osmi.

 09.12 - Jedini srpski biatlonac u Sočiju, Milanko Petrović, rekao je da je nezadovoljan prvim nastupom na Zimskim olimpijskim igrama "jer je mogao i morao bolje". Petrović je bio 69. u sprintu na 10 kilometara, vremenom od 27 minuta i 8,2 sekunde. "Ne mogu da kažem da sam zadovoljan nastupom. I u gadjanju i u trkačkom delu moglo je i moralo bolje. Imao sam dva promašaja iz stajaćeg položaja što je previše za takmičenje ovog ranga", rekao je Milanko i dodao: "Razočaran sam što sam propustio jednu lepu priliku za dobar plasman", rekao je Petrović dan posle trke. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво