Petrović nosi srpsku zastavu na Olimpijadi

Predstavljen tim naše zemlje za Olimpijske igre u Sočiju. Čast da ponese zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja pripala je biatloncu Milanku Petroviću.

Reprezentacija Srbije koja će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju predstavljena je u Beogradu, a državnu zastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja nosiće biatlonac Milanko Petrović.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki poželeo je sreću takmičarima koji u ponedeljak uveče putuju za Soči.

"Ovo je kraj četvorogodišnje olimpijske priče koju smo počeli u Vankuveru 2010. godine, sportistima želim da na pravi način, pre svega ponašanjem i izgledom, predstavljaju Srbiju. Ovo je prilika da naši reprezentativci budu deo svetske priče", rekao je Višacki.

Biatloncu Petroviću zastavu Srbije predala je olimpijska šampionka u taekvondu iz Londona Milica Mandić.

"Čast mi je da nosim zastavu Srbije na otvaranju Igara, nadam se da ćemo pružiti maksimum i da ćemo ispuniti očekivanja Srbije", poručio je Petrović.

Među srpskim "manekenima" bila je i Nina Micić (snoubord), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob), Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević (nordijsko skijanja), Rejhan Šmrković (nordijsko trčanje), kao i vicešampionka iz Londona u streljaštvu Ivana Maksimović, koja je poželela sreću takmičarima.

Olimpijski tim Srbije na Igrama u Sočiju, koje će trajati od od 7. do 23. februara, nosiće opremu kompanije "Bosko".

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 04. feb 2014, 00:13) - anonymous [neregistrovani]

Срећно !

Срећно и успешно било нашима у Сочију! Напред Србија!