Nikolić na otvaranju Igara u Sočiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće otvaranju Zimskih olimpijskih igara u ruskom Sočiju. Svojim boravkom u Sočiju na otvaranju Zimskih olimpijskih igara želim da pružim podršku miru u svetu, što Olimpijske igre i simbolizuju, a ujedno i borbi svih, a sada najviše Rusije, protiv terorizma, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otputovaće u četvrtak, 6. februara, u Soči, gde će prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijskih igara i podizanju zastave Srbije u Olimpijskom selu, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

"Svojim boravkom u Sočiju na otvaranju Zimskih olimpijskih igara želim da pružim podršku miru u svetu, što Olimpijske igre i simbolizuju, a ujedno i borbi svih, a sada najviše Rusije, protiv terorizma, kao velikog zla savremenog čovečanstva", rekao je predsednik Nikolić tokom sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom, navedeno je u saopštenju.

Nikolić je rekao da se u poslednje dve godine odnos prema Srbiji u svetu znatno izmenio, da su obnovljena mnoga stara prijateljstva koja su do tada nepotrebno zapostavljana i da se nada da će u Sočiju imati priliku da razgovara sa liderima brojnih prijateljskih zemalja.

Ambasador Čepurin se, kako je saopšteno, zahvalio predsedniku Nikoliću što će prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijskih igara, istakavši da je za Rusku Federaciju održavanje Olimpijskih igara u Sočiju događaj od izuzetne važnosti.

U Sočiju se očekuje prisustvo oko 60 šefova država, što je mnogo veći broj nego što je uobičajeno, rekao je ruski ambasador.

broj komentara 0 pošalji komentar