Čitaj mi!

Ko plaši olimpijce?

Atmosfera pred start ZOI u Sočiju se dodatno podgreva. Nakon terorističkih napada pre nekoliko nedelja u Volvogradu usledile su terorističke pretnje pojedinim Olimpijskim komitetima učesnika na igrama. Do sada poruke primili Mađarska, Austrija, Italija, Slovačka i Slovenija. Međutim, nakon detaljne analize konstatovano je da su lažne.

Pisma sa terorističkim pretnjama koje su stigle na adrese pet olimpijskih komiteta su lažne, saopštili su predstavnici Mađarske i Austrije. Među zemljama koje su primile preteća pisma je i Slovenija, što je potvrdio predstavnik slovenačkog Olimpijskog komiteta Brane Dmitrović.

Prema tvrdnjama mađarskog i austrijskog komiteta pretnja koja im je upućena je lažna. Poruke su već proverene i konstatovano je da su pretnje lažne.

"To je lažna poruka, pošiljalac je iz Izraela, i on već nekoliko godina šalje slične pretnje", saopštio je predstavnik za štampu Volfgang Ajhler i dodao da je "poruka već proverena, jer je stigla pre dva dana".

I predstavnik Mađarskog olimpijskog komiteta za međunarodne odnose Zigmond Nađ potvrdio je da je, posle analize, utvrđeno da pretnja nije stvarna. Nađ je, kako prenose agencije, rekao da je preteće pismo poslato Međunarodnom olimpijskom komitetu i ruskim organizatorima Igara u Sočiju na analizu i da je ocenjeno da pretnja nije stvarna.

"I MOK i ruski organizatori nakon obavljene analize pisma zvanično su objavili da pretnja nije stvarna. Osoba koja je poslala pismo već je slala svakakve poruke mnogim članovima olimpijske porodice", rekao je Nađ.

Predsednik Hrvatskog olimpijskog komiteta Zlatko Mateša kazao je da taj komitet nije primio nikakve terorističke pretnje u vezi sa predstojećim ZOI u Sočiju.

"Nismo dobili nikakve pretnje, ali smo upoznati s time da su ih dobili neki nacionalni olimpijski odbori, na primer Austrija i Slovenija", rekao je Mateša za agenciju Hina.

Pre nekoliko dana je na internetu objavljena video poruka sa terorističkim pretnjama olimpijskim igrama u Sočiju u kojoj su dva muškarca rekla da u toku igara niko neće biti siguran.

Ruski mediji su izvestili da je poruku pripremila islamska teroristička organizacija koja je odgovorna i za bombaške napade krajem decembra u Volgogradu.

Zimske olimpijske igre u Sočiju počeće 7. februara.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 24. jan 2014, 16:02) - anonymous [neregistrovani]

@ RE:OI

А да ли ти знаш шта значи реч СВИ?

(četvrtak, 23. jan 2014, 01:16) - anonymous [neregistrovani]

RE:OI

Da li bre isto to mislis i za one koji su ubijali civile po KiM,BiH i Hrvatskoj.Bez obzira kojem narodu ubojice(takozvani borci i heroji) pripadaju.

(sreda, 22. jan 2014, 20:41) - Лучо Русофил [neregistrovani]

ОИ

Сви који могу да убијају спортисте децу и ненаоружане цивиле су најгора врста људи.

(sreda, 22. jan 2014, 18:42) - anonymous [neregistrovani]

teror

U eri da tako kazem terorizma"Olimpijada u Soci".Rusi koliko slusam preduzeli sve moguce za obezbedjenje smora,kopna,vazduha i verujem da ce proteci olimpijada bezbedno.Nekome izgelda smeta ova olimpijada,necemo da bojkotujemo,ajde na neki drugi nacin da pokusamo i da ne bude kako je zamisljeno....

(sreda, 22. jan 2014, 17:27) - anonymous [neregistrovani]

100 % SIGURNO

Ma ovo ce biti najsigurnije i najobezbednije Olimpijske Igre svih vremena. Ma nemoze niko sa Rusima ! Svaka im Cast !!!!!!!!!!!

Kada sam citao onu Vest da bi SAD pomogli Rusima za obezbedjenje na Olimpijskim igrama nasmijalo me to , ne treba Rusija nikoga mogu oni to bez problema i sami da organizuju takve Igre !