Читај ми!

ZOI: Usamljeni Indijac i uspešna violinistkinja...

Predstojeće Zimske olimpijske igre u Sočiju doneće nam velika uzbuđenja, ali i šarenolikost nacionalnosti učesnika. Jedini predstavnik Indije u Sočiju biće Šiva Kešavan, dok će za Tajland nastupiti čuvena violinistkinja Vanesa Mej.

Šiva Kešavan, indijski vozač sanki, peti put u svojoj karijeri učestvovaće na Zimskim olimpijskim igrama. Kako stvari sada stoje, Kešavan će biti jedini predstavnik Indije u Sočiju.

Kešavan je našao sponzore i sada može da se posveti pripremama za Zimske olimpijske igre, koje sprovodi na Himalajima, ali njegove ostale kolege iz olimpijskog tima nisu imali toliko sreće.

Skijaši Himanšu Takur i Nadim Ikbal, koji su se kvalifikovali za ZOI, i dalje čekaju da ministarstvo sporta Indije nađe novac za opremu i putne troškove.

Sa druge strane, poznata violinistkinja Vanesa Mej ovog vikenda je skijala u Sloveniji kvalifikacionu normu za ZOI, gde bi trebalo da predstavlja Tajland.

Iako rezultati nisu zvanični potvrđeni, velika je šansa da Vanesa nastupi u Sočiju, pošto su kvalifikacione norme za države koje nemaju predstavnika na Igrama nešto blaže.

Kako je u karijeri prodala više od deset miliona albuma, Vanesa je 2010. godine rešila da se posveti skijanju, a na ZOI bi trebalo da učestvuje u veleslalomu.

Iako ima državljanstvo Velike Britanije, Vanesa je odlučila da na ZOI nastupa za Tajland, pod imenom Vanesa Vanakorn, što je prezime njenog prirodnog oca.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво