Čitaj mi!

Morgenštern spreman za Soči?

Trostruki olimpijski šampion Tomas Morgenštern uspešno se oporavlja posle teškog pada u Kulmu i verovatno će biti spreman za Olimpijske igre u Sočiju. Lekari su saopštili da Morgenštern ima delimičnu amneziju i da se ne seća pada.

Austrijski ski skakač Tomas Morgenštern uspešno se oporavlja u bolnici u Salcburgu posle pada u petak i ima šanse da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u februaru.

"Veoma smo zadovoljni kako teče oporavak Morgenšterna. Krvarenje i kontuzija mozga su potpuno sanirani. Postojao je rizik od oticanja, ali se srećom, to nije dogodilo", rekao je načelnik bolnice Jozef Obrist.

Dvadesetsedmogodišnji Morgenštern, trostruki olimpijski šsampion iz Torina i Vankuvera, povredio se na treningu, kada je tokom leta u vazduhu izgubio ravnotežu i pao na leđa i glavu, izgubivši na kratko svest.

Morgenštern će se oporavljati u naredne dve nedelje, i mogao bi da bude spreman za Igre u Sočiju.

"Tomasu će biti potrebno najmanje 14 dana da se oporavi", rekao je lekar Jirgen Barthofen.

Selektor austrijske ekipe za skijaške skokove Aleksandar Pointer rekao je da će "ostaviti mesto za Morgensterna u olimpijskom timu" koliko god je to moguće.

Takmičenje u Sočiju na maloj skakaonici planirano je za 8, a na velikoj za 15. februar.

Lekari su saopštili da Morgenštern ima delimičnu amneziju i da se ne seća pada.

Morgenšternu je pad na treningu bio drugi posle 15. decembra kada je pao tokom takmičenja u Tise Nojštatu, u Nemačkoj, kada je zadobio lakše povrede.

broj komentara 0 pošalji komentar