Читај ми!

Ivković: Ostvarili smo veliki uspeh

Reprezentacija Srbije vraća se kući ostvarenog cilja. Zajednički je utisak selektora i igrača. Nedostajalo je malo sportske sreće da se ode korak dalje. Mlada ekipa sa devet debitanata, ipak nije mogla više od sedmog mesta. Tim je pokazao da može da se nosi sa najboljima, savladana su oba finalista Evrobasketa Litvanija i Francuska.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković istakao je da je nacionalni tim, koji je na šampionatu u Sloveniji igrao sa devet debitanata, ostavrio veliki uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo koje se sledeće godine održava u Španiji.

"Ostvarili smo veliki uspeh, kao što smo i obećali, zato čestitam svim igračima, mojim saradnicima, trenerima i članovi stručnog štaba koji takođe zaslužuju čestitke. Imali smo problem jer smo posldenje dve utakmice izgubili zbog lošeg početka. Moji igrači su dobro reagovali i odigrali su možda i iznenađujuće agresivno prvu četvrtinu", rekao je Ivković.

On je dodao da je ovaj tim Srbije pokazao da poseduje veliki potencijal i da ima budućnost. "Ne zaboravite da smo pobeđivali i Litvaniju i Francusku, u veoma važnim utakmicama. Kao što svi znaju, Srbija je košarkaška zemlja, gde ljudi rade sa mnogo poteškoća. Želim nam mnogo sreće na Svetskom kupu. Sa nekim iskusnijim bekovima, ovaj tim će biti još bolji. Bili smo najmlađi tim, sa devet debitanata. Sigurno je da će težak rad svima njima dosta koristiti", zaključio je Ivković.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je da je Evropsko
prvenstvo u Sloveniji bilo uspešno i da njegova ekipa nije mogla više od sedmog mesta.
"Pravda je zadovoljena, igrali smo dobro sve pripremne utakmice, bili prvi u prvoj i drugoj fazi. Na kraju nismo imali sreće, otišli smo na Španiju... Uspešno je Evropsko prvenstvo, s obzirom da smo najmlađi. Nismo mogli više, ovo je maksimum i uspeh", rekao je Krstić.

Nemanja Bjelica je kazao da je reprezentacija Srbije ispunila cilj.
"Ispunili smo cilj. Bilo je veoma teško posle dva teška poraza od španije i Slovenije, ali smo pokazali karakter. Najmlađi smo, dosta igrača prvi put igra ovako veliko takmičenje. Možemo da budemo zadovoljni onim što smo uradili", kazao je Bjelica.

Najmlađi u srpskoj ekipi, plejmejker Vasilije Micić rekao je da je Evropsko prvenstvo bilo ogromno iskustvo za celu ekipu.
"Konačno smo pokazali pravo lice, agresivno u napadu i odbrani. Mnogo sam srećan, mirne glave i čiste savesti možemo da se vratimo u Srbiju. Ovo je neviđeno, ogromno iskustvo za nas, svi su izvukli pouke", rekao je Micić.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара