Читај ми!

Superfinale 23. Međunarodnog memorijalnog turnira RTS "Igrajmo za šesnaest"

Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije poziva sve zainteresovane da se pridruže učesnicima ovogodišnjeg Memorijala "Igrajmo za šesnaest" na superfinalu takmičenja u malom fudbalu u SC Voždovac na Banjici u nedelju 19. juna od 12.30 časova.

Memorijalni turnir igra se više od dve decenije svake godine u znak sećanja i poštovanja na živote šesnaest zaposlenih u RTS-u koji su izgubili život u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj 23. aprila 1999. godine.

Memorijalni sportski turnir RTS "Igrajmo za šesnaest" vremenom je od turnira u malom fudbalu za zaposlene prerastao u masovnu sportsku manifestaciju koja se održava širom Srbije. Osim posebnog memorijalnog karaktera, ono što čini ovaj turnir posebnim je druženje i fer-plej nadmetanje iako učesnici ne zapostavljaju takmičarski karakter.

Program Memorijalnog turnira RTS-a u ove godine je počeo nešto kasnije nego prethodnih zbog epidemiološke situacije izazvane virusom kovid.

Iako malo drugačijeg i svedenijeg takmičarskog programa nego prethodnih godina, suština ove sportske manifestacije je zadržana. U znak sećanja na tragično nastradale radnike RTS-a i žrtve NATO bombardovanja igralo se širom Srbije, u čak osam gradova, poštu su odali predstavnici brojnih zemalja u regionu, kolege iz drugih javnih medijskih servisa.

Osim malog fudbala održavaju se i ostali sportovi: basket "3 na 3", stoni tenis, kuglanje, elektronska verzija fudbala - PES, šah, a od nedavno i turnir za mlade fudbalere, decu, takmičenje pod nazivom RTS Petlići.

Unazad mesec i po dana program Memorijala RTS obuhvatio je šest sportova, više od 100 ekipa, ukupno je učestvovalo oko 1.000 takmičara...

Prvi učesnik superfinala za muškarce u nedelju 19. juna je poznat - to je ekipa Veterani RTS, tim koji već sedmi put učestvuje u superfinalu Memorijala.

Neposredno uoči finalne utakmice za muškarce održaće se finalne utakmice u ženskom fudbalu.

Drugi učesnik superfinala za muškarce biće poznat u subotu 18. juna posle baražnih utakmica. Istog dana znaće se i pobednik grupe Gradovi. Finalisti su ekipe Šabac i Bor. U petak, 17. juna u Posko areni održaće se takmičenja u grupi "Naši".

Superfinale 23. Memorijalnog turnira "Igrajmo za šesnaest" u SC Voždovac na Banjici organizuju Sportski savez Beograda i RTS.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom date lični pečat ovoj sportsko - humanitarnoj manifestaciji!

Raspored mečeva na Memorijalu "Igrajmo za 16" možete pogledati OVDE.

Ulaz je besplatan!

Prenos superfinala Turnira je na RTS Planeti od 12 časova i 50 minuta, a specijalna emisija, reportaža sa događaja, biće emitovana u utorak, 21. juna u 16. 50 na RTS 2.

Voditelji: Biljana Radulović i Goran Stepić,

Komentatori utakmica: Vlada Radičević i Milan Bigović,

Reditelj: Ratko Radović,

Sportska redakcija RTS: urednik Zoran Marković.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво