Читај ми!

I dalje - igramo za šesnaest

Ekipa "VMA Akademac" pobednik je takmičenja 21. Memorijala "Igrajmo za šesnaest" u malom fudbalu u konkurenciji muškaraca. U superfinalu protivekipe "Veterani RTS", tim "VMA Akademac" savladao je najuspešnije takmičare grupe RTS golom Milenka Cimbaljevića u prvom poluvremenu utakmice odigrane 1. novembra u sali "Slodes" u Rakovici. „VMA Akademac“ drugi put osvaja titulu pobednika na Memorijalnom turniru koji RTS organizuje dve decenije u znak sećanja na šesnaest kolega ubijenih u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj 1999. godine. Pehar pobedničkoj ekipi uručio je ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, čiju podršku turnir ima godinama unazad.

Shodno zdravstvenoj situaciji zbog koronavirusa, ovogodišnji Memorijal "Igrajmo za šesnaest", u svom simboličnom nastavku ove godine, održanje u manjem i drugačijem takmičarskom obimu, uz sve mere lekarskih prevencijana i oko terena.

Uprkos svemu, ove godine mali fudbal igrale su 122 ekipe sa preko 1500 učesnika; u Nišu, Šapcu i Kragujevcu igralo je po 16 timova.

Turnir u elektronskom izdanju najpopularnijeg sporta na svetu - elektronskom fudbalu PES održan je sa simbolično 16 finalista u igraonici "KGB e-sports".

Pobednik ovogodišnjeg, trećeg izdanja ovog takmičenja je Filip Marojević.

U igri "dva na dva" pobednik je ekipa "Namenska" u sastavu Marko Roksić i Miloš Kojić.

Goran Rađenović pobednik je 21. Memorijala RTS "Igrajmo za šesnaest" u kuglanju na turniru održanom u SC Voždovac na Banjici.

Simbolično učestvovalo je 16 takmičara, muškaraca i žena, bez prisustva publike.

Rađenović je postigao 573 (čunja) poena, dok je drugoplasirani Nemanja Manojlović ostvario 551.

Treće mesto osvojio je Goran Rogić sa 545 poena.

Organizacioni odbor Memorijala je u skromnim uslovima ove godine uspeo da privede kraju turnir u malom fudbalu u Beogradu.

Nažalost bez ekipa izgrupe "Gradovi" i ekipa iz dijaspore i kolega iz javnih medijskih servisa u regionu.

"Kada se budu stekli uslovi planiramo nastavak takmičenja i u ostalim sportovima, šahu, basketu "tri na tri" i stonom tenisu a sve u želji da sećanje na žrtve NATO bombardovanja nikada ne utihne"- istakao je Veselin Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora Memorijala.

Memorijal "Igrajmo za šesnaest" RTS organizuje zajedno sa Sportskim savezom Srbije i u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta vlade Republike Srbije.

Rezultate takmičenja u malom fudbalu Memorijal "Igrajmo za šesnaest" 2020. možete pogledati ovde.

Sve pobednike dosadašnjih Memorijala "Igrajmozašesnaest" u malom fudbalu možete pogledati ovde.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се