Igrajmo za šesnaest - igrajmo kod kuće

Na dan kada je planirano superfinale Memorijala RTS "Igrajmo za šesnaest" članovi Organizacionog odbora ove međunarodne sportske i humanitarne manifestacije poslali su podršku i poruku solidarnosti obolelima od koronavirusa i svim lekarskim timovima u Srbiji.

Ove godine naše takmičenje je u istrajnosti u samoizolaciji - ostanimo kod kuće da bismo sačuvali svoje i zdravlje bližnjih.

Memorijal Radio-televizije Srbije "Igrajmo za šesnaest" igra se već 21 godinu svakog proleća u znak sećanja na kolege ubijene u NATO bombardovanju zgrade RTS u Aberdarevoj 23. aprila 1999.

Zbog aktuelne zdravstvene situacije u svetu ovogodišnja takmičenja i protokoli posvećeni pomenutim događajima prekinuta su 15. marta, odloženi za neki bolji trenutak.

Svake godine Memorijal okupi više od 3000 ljudi iz Srbije, regiona i Evrope. Učesnici se takmiče u šest sportova: malom fudbalu, basketu "tri na tri", stonom tenisu, šahu, elektronskom fudbalu PES i kuglanju.

Mali fudbal se igra u 11 gradova u Srbiji: Šapcu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Nišu, Boru, Subotici, Novom Sadu, Požarevcu, Vrnjačkoj Banji, Gračanici i Beogradu.

U grupi simboličnog naziva "Naši" učestvuju kolege iz RT Republike Srpske, RTV Slovenije, Makedonske TV, RT Crne Gore, Distrikta Brčko, Trsta, Minhena i Dodrehta iz Holandije.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво