Šahisti “Igraju za 16“ u aprilu

Drugi šahovski memorijalni turnir "Igrajmo za 16" odložen je za prve sunčane dane u aprilu, tačno mesto i vreme održavanja takmičenja blagovremeno će biti objavljen učesnicima i zainteresovanima. Igraće se brzopotezni turnir, po međunarodnim pravilima FIDE. Titulu brani montažer RTV Šandor Pastor koji je prošle godine trijumfovao sa 12 poena iz 13 partija.

Najmlađi član sportske porodice RTS Memorijala „Igrajmo za šesnaest" nastavlja da raste. Ove godine, za 16 nastradalih kolega u NATO bombardovanju 1999. godine, šah će igrati više od 30 ljubitelja igre na crno belim poljima.

Svi učesnici su i zaposleni u Javnim medijskim servisima Srbije, RT Vojvodina i Radio-Televizija Srbije. Zajedno sa njima nastupiće i prijatelji naše kuće, kao i najmlađi šahisti iz nekoliko beogradskih klubova.

"Proslavljeni srpski velemajstor Svetozar Gligorić je, kao novinar Radio Beograda, prvi na svetu objavio vest da je Robert Fišer pobedio Borisa Spaskog na Islandu 1972. godine i postao šampion sveta. U Beogradu postoji duga šahovska tradicija koju naša kuća neguje od svog nastanka." - kaže Marko Maksimović, novinar RTS-a i organizator turnira "Igrajmo za šesnaest".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво