Počeo memorijalni turnir "Igrajmo za 16"

Prvi takmičarski dan na XXI Memorijalu "Igrajmo za šesnaest " protekao je u znaku sećanja na kolege, rođake i prijatelje ubijene 23. aprila 1999. godine u NATO bombardovanju zgrade RTS-a. Minut ćutanja u čast šesnaest RTS-ovih označio je i početak prvih fudbalskih utakmica za grupu RTS.

"Vreme prolazi ali mi ostajemo istrajni u nameri da se sportom, igrom na sportskom terenu, svakog proleća sećamo naših najmilijih, dragih saradnika i prijatelja koji su izgubili živote 1999. godine. Posebno je važno da se sve više mladih kolega interesuje i učestvuje u ovom memorijalnom i humanitarnom takmičenju", istakao je Miroslav Medić, zamenik predsednika Organizacionog odbora Memorijala i predstavnik porodica ubijenih radnika RTS-a.

Veselin Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora Memorjala istakao je da su se fudbalskom turniru ove godine pridružile ekipe iz još dva grada u Srbiji, Novog Sada i Gračanice.

"Interesovanje za turnir je i ove godine veliko, očekujemo potvrde još nekoliko novih ekipa i radujemo se da nas je sve više u ovoj zaista velikoj i posebnoj manifestaciji koja traje iz nedelje u nedelju puna tri meseca. Težimo da u sportskom i fer plej duhu negujemo sećanje na žrtve iz 1999. godine u želji da se nikada i nikome ne ponove."

Sport, međutim, budi jake emocije pa je tako već prvog dana bilo mnogo uzbuđenja u sali Zavoda za sport i medicinu sporta na Košutanjaku u utakmicama prvog kola takmičenja.

U prvoj utakmici fudbalskog turnira za timove RTS-a ekipa Obezbeđenje savladala je Vozni park sa 4:2, a ubrzo potom pobedili su i u utakmici protiv tima Master. Prve pobede i remije zabeležili su timovi EKG Elektrovod, Tehnika i produkcija i Muzička produkcija RTS.

Zbog crvenih kartona igrači Dragan Janković (Tehnika i produkcija), Milan Biševac (Tehnika i produkcija) i Bojan Colić (Radio Beograd) suspendovani su sa sledeće utakmice. Disciplinska komisija, naredne nedelje, odlučiće o dužini njihove suspenzije.

Druga faza takmičenja za ekipe RTS-a igra se u nedelju 23. februara, takođe u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

Superfinale ovogodišnjeg turnira je u nedelju 12. aprila.

Ovde možete videti rezultate prve faze takmičenja za 21. memorijalni turnir "Igrajmo za 16".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се