Poznat prvi superfinalista u muškoj konkurenciji

U superfinalu 14. aprila na Banjici RTS će predstavljati, kao i prošle godine, ekipa Obezbeđenja RTS koja je u finalu savladala ekipu Rasvete i Mede sa 3-1.

U veoma uzbudljivoj vikendu igrana su finala po grupama (ČUVARI SRBIJE, PARTNERI, MEDIJI, VETERANI, PRIJATELjI I GRUPA RTS) i prvi put su izašle dame koje su igrale svoje kvalifikacione utakmice.

Finala ekipa po pozivu igranu su u subotu u Posko areni. Prvo su izašli finalisti grupe ČUVARI SRBIJE. U veoma tvrdoj i neizvesnoj utakmici tek u drugom poluvremenu Kadeti vojne akademije su poveli golom Đačanina u 21 minutu. U samom finišu golom Stevanovića Vatrogasci su uspeli da izjednače i da nakon penala osvoje titulu najboljeg u ovoj grupi, a i prolaz u drugu fazu takmičenja gde će ih čekati šampion iz 2017. godine - POSKO ARENA.

Kod PRIJATELjA, najprijatnije iznenađenje ove grupe, ekipa PRO TENTA nije uspela da još jednom pobedi aktuelnog prvaka memorijala - JKP Beogradskog vodovoda i kanalizacije. Može se slobodno reći da su ove dve ekipe pružile jednu od najboljih partija na turniru. Vodovod kao pobednik ove grupe nastavlja dalje gde ih u baražu za superfinale čeka pobednik grupe Mediji - ekipa Radio televizije Vojvodine.

Grupa VETERANI: U veoma nervoznoj igri bez golova Udruženja veterana fudbalskih klubova Beograda i Veterana FK Partizana čekalo se samo na izvođenje penala u kome je više znanja pokazao golman UVFK Beograda. Pobednik ove grupe će izaći na megdan predstavniku opštine Lipljan sa Kosova i Metohije koja je dobila specijalnu pozivnicu za ovogodišnji memorijal.

U duelu starih poznanika iz grupe Mediji, RT Vojvodine i Arene sporta, ovog puta, uspešnija je bila RT Vojvodine koja je golom Veselinovića u 10 minutu susreta savladala Arenu sa 1-0. U daljem nastavku takmičenja utakmica između bivšeg i sadašnjeg prvaka memorijala biće verovatno i najinteresantinija utakmica četvrtfinala baraža za superfinale.

Grupa PARTNERI: Favorit iz prikrajka, ekipa Posko arene, grabi ka superfinalu sve ubedljivije. Osim početnog poraza na turniru, ekipa jednog od domaćina našeg turnira, iznenađujuće je lako savladala odličnu ekipu Intelektualca i plasirala se u drugu fazu takmičenja.

Narednog dana, takođe u Posko areni, prvi put su na teren izašle ženske ekipe i prvi put na turniru došle su ekipe koje su predstavljale svoje gradove, Loznicu i Šabac. Odmah na startu u kvalifikacionim utakmicama viđen je odličan fudbal, otvorena borba i dosta golova. Prošlogodišnji šampion, Sportska RTS, je otvorio takmičenje protiv Radio Beograda. Posle ubedljivog vođstva od 3-0, ekipa Sportske je dozvolila da Radio Beograd preko odlične Vukmarkovićeve prvo smanji na 3-1, da bi u 18 minutu ista igračica dala još jedan gol. Do kraja, aktuelni prvak je nekako uspeo da sačuva vođstvo i pobedi ovu utakmicu. U svom debiju na memorijalu ekipa Loznice nije uspela da savlada dvostrukog prvaka Memorijala, ekipu Vojne akademije. Golom Radenkovićeve, Loznica je smanjila na 2-1, ali odmah u sledećem minutima, golom Milenkovićeve i Letićeve, Vojna akademija je sa 4-1 savladala Loznicu. U narednom duelu dve nove ekipe Memorijala, HUHU TIM-a i predstavnike grada Šapca, viđeno je pet golova u režiji Jovane Jevremović i Jovane Janković. Zahvaljujići ovoj drugoj ekipa Šapca je pobedila HUHU Tim.

U borbi sa ostanak na turniru igrale su ekipe HUHU TIM-a i ekipe Loznice. Jevremovićeva je načela već u drugom minutu gošće iz Loznice, da bi Aleksandra Grujičić i Ivana Jablanović u 14 i 15 minutu sigurno savladale protivnika. A onda je došao na red klasiko dana. Prošlogodišnji finalisti Memorijala, ekipe Sportske RTS i RTS Planete opravdale su epititet najboljih ekipa. Viđena je prava drama puna preokreta. U prvom delu susreta Filipovićeva u 7 minutu daje prednost Sportskoj, da bi Babićeva u 9 minutu uzvratila. Nakon 1-1 u prvom delu, prvo Milovanovićeva daje prednost Planeti, da bi odmah uzvratila Petrovićeva u 15 minutu. Isto se desilo i pred kraj utakmice. Prvo Maksimovićeva u kontri dovodi u vođstvo Planetu od 3-2, da bi pravom bombom sa deset metara Krunićeva izjednačila na 3-3. Potom se pristupilo izvođenju penala. U trećoj seriji Sportska je imala šut za pobedu ali je pogođena stativa. Tek u sedmoj seriji golman Planete brani šut i odvodi svoju ekipu direktno u polufinale turnira. Ništa manje interesantna utamica nije bila ni između Vojne akademije i ekipe Šapca. Posle neizvesnih 1-1 u prvom poluvremenu, tek u nastavku, nakon obostranih šansi Jankovićeva dovodi u prednost Vojnu akademiju. Sledi pritisak ekipe Šapca, ali preko Letićeve u 18 minutu Vojna akademija sebi obezbeđuje direktan plasman u polufinale.

Za preostala dva mesta u polufinalu, kroz baraž, boriće se Sportska protiv HUHU Tima i Šabac protiv Radio Beograda.

U isto vreme kad se igrala poslednja utakmica u Posko areni tog dana, u Zavodu za sport i medicinu sporta igrala se utakmica za treće mesto u grupi RTS. Reportažna kola su dosta ubedljivo savladale ekipu Tehnike i produkcije zahvaljujući maestralnom Dušanu Opačiću koji dao tri gola za svoju ekipu. Nakon odlične uvertire došlo se i do finala RTS-ovog dela takmičenja. U reprizi prošlogodišnjeg finala, bez odličnog Siniše Tanaskovića i Miloša Stanojevića, ekipa Rasvete i Mede nije mogla da prelomi utakmicu u svoju korist. Na drugoj strani vrlo raspoloženi Branislav Bukumirović, iz Obezbeđenja RTS-a, sa svoja dva gola stavio je tačku na ovu utakmicu. Prelomni trenutak se desio u drugom delu pri rezultatu 1-1, kada je Marković izašao sam ispred golmana Obezbeđenja, ali nije uspeo da ga savlada. U sledećem minutu primili su gol, da bi Nikola Bukumirović svojim trinaestim golom na turniru u 28 minutu doneo novo Superfinale svojoj ekipi.

Za sledeći vikend najavljuju se ekipe u muškoj konkurenciji koje predstavljaju svoje gradove: NIŠ, KRAGUJEVAC, ŠABAC, ZRENjANIN, BOR, POŽAREVAC, VRNjAČKA BANjA I SUBOTICA. Prvo će svoje kvalifikacione utakmice igrati u subotu 6. aprila, da bi baraž i polufinalne utakmice igrali u nedelju 7. aprila. Takođe, svoje baraž i utakmice polufinala igraće i dame u grupi ŽENE.

Rezultati po grupama:

Finale po grupama

Finale Grupe RTS

Grupa Gradovi

Grupa Žene

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара