Posko arena pobednik XVIII Memorijalnog turnira RTS "Igrajmo za šesnaest"

Tim Posko arena pobednik je ovogodišnjeg Memorijalnog turnira RTS "Igrajmo za šesnaest". U superfinalu takmičenja održanog u SC Voždovac na Banjici domaćini brojnih utakmica odigranih tokom ovog i prethodnih Turnira Posko arena slavili su rezultatom 2:0 u utakmici protiv ekipe RTS Reportažna kola. Prelazni pehar Turnira pobednicima je uručila Olivera Kovačević, glavni i odgovorni urednik Zabavnog programa RTS. U konkurenciji žena slavila je ekipa Vojna akademija.

Superfinale ovogodišnjeg Memorijala RTS koji se održava u znak sećanja na ubijene radnike RTS-a tokom NATO bombardovanja 1999. godine u SC Voždovac na Banjici protekao je dostojanstveno i u duhu fer pleja u atmosferi poštovanja prema porodicama poginulih radnika koji su bili i domaćini ove manifestacije.

Veliki broj dece, iz Kosovskog pomoravlja, Srbije, Beograda, Dečiji hor RTS doprineli su radosnom raspoloženju tokom manifestacije, baš kao i veliki broj ličnosti iz javnog života naše zemlje koji su svojim prisustvom doprineli značaju ove manifestacije.

Završnica Memorijala je kruna dva i po meseca takmičenja u čak četiri sporta: malom fudbalu, basketu "3 na 3", stonom tenisu i kuglanju. Više od 3000 ljudi ove godine je igralo za šesnaest poginulih radnika RTSu prestonici i u osam gradova naše zemlje, kao i za sve ostale žrtve NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

U superfinalu za muškarce golove za pobedničku ekipu Posko arena postigli su Milan Đokić i Relja Krnje. Vojna akademija protiv ekipe SOFA igrala je 1:0 za pobedu u konkurenciji žena. U utakmicama za treće mesto slavili su ženska ekipa Sportske RTS (savladali su Alfa Univerzitet sa 1:0). U konkurenciji muškaraca pobednici Turnira 2012. godine, tim RT Vojvodina, pobedili su ekipu RTS Tehnika i produkcija sa 2:0.

Trofej za "Fer plej" pripao je ženskoj ekipi Šumarskog fakulteta u Beogradu jer su igrale sve utakmice svog turnira iako su znale da su male šanse da ostvare dobar rezultat.

Trofej "Ovo se pamti" dobila je ekipa Doma zdravlja iz Donje Gušterice kod Lipljana na Kosovu i Metohiji koji su ove godine učestvovali u grupi Niš kao prva ekipa sa KiM učesnika na Memorijalnom turniru RTS.

Veliku zahvalnost i ove godine JMU RTS duguje brojnim ličnostima, organizacijama i institucijama širom Srbije koji su se odazvali pozivu da učestvuju Memorijalnom turniru RTS "Igrajmo za šesnaest".

Organizatori Memorijala su RTS i Sportski savez Beograda.

Ovde možete videti rezultate takmičenja finalnog dana Memorijala. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво