Читај ми!

Da se nikada ne zaboravi! 

Jubilarni, 15. Memorijalni turnir u malom fudbalu “Igrajmo za 16” ulazi u završnicu. Ove godine takmiče se i timovi iz osam gradova Srbije, a predstavnici tih ekipa su položili vence ispred spomenika “Zašto” u Aberdarevoj ulici, u znak sećanja na radnike RTS-a nastradale u Nato bombardovanju 1999. godine.

U prisustvu predstavnika porodica nastradalih radnika RTS-a i brojnih kolega, učesnici Memorijalnog turnira "Igrajmo za 16" iz osam gradova Srbije položili su vence i poslali jasnu poruku - da se nikada ne zaboravi.

Za razliku od prošle godine, kada je šest gradova dalo predstavnike na našem turniru, ove godine zainteresovanost je bila najveća do sada jer čak osam ekipa iz Bora, Užica, Požarevca, Niša, Jagodine, Zrenjanina, Kragujevca i Subotice učestvuje na Memorijalu.

Petnaest godina nakon inicijalne ideje da se kroz turnir u malom fudbalu oda počast  radnicima RTS-a nastradalim u Nato bombardovanju, turnir je prevazišao okvire Javnog servisa i danas čitava Srbija igra za 16, ali se ne taj način odaje počasti svim nevinim žrtvama u bombardovanju naše zemlje.

Takmičenje u grupi gradova počelo je u 11 časova u Posko Areni i Slodesu, a finalna utakmica biće odigrana u nedelju. Uoči početka takmičenja održana je smotra svih učesnika grupe Gradovi i uručene su zahvalnice Radio-televizije Srbije svim predstavnicima redakcije Dopisništava koji su učestvovali u ovom takmičenju i odgovornom uredniku Nenadu J. Ristiću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи