Читај ми!

Uoči susreta najboljih RTS-a

Pamtimo razne momente. Svi su oni deo nas, ukleseni su u nama. Istina koja nikada neće otići. A da li nam je to dovoljno? Postojana srž lepo zaokružene stvarnosti koja je integrisana samo u našem sećanju. Sjajan gol, precizna razmena dodavanja, požrtvovan blok, spektakularna odbrana... Ostaje u nama. Verujemo u svoj uspešan potez i "hranimo" svoju dušu njime. Nije ga teško zapamtiti, a još ga je teže zaboraviti. Ali da li nam je to dovoljno? Želimo li samo da pamtimo ili da budemo upamćeni. Ako želimo ovo drugo moramo postati šampioni, jer tuđe sećanje je nezahvalno. Ljudi pamte samo one najbolje, a nikada ne zaboravljaju onih 16, zbog kojih se kompletno takmičenje i organizuje.

Imena pobednika znaće se u subotu, 22. marta. Posle susreta "Obezbeđenja" i "Informativnog programa", krunisaće se šampion RTS-ovog dela turnira koji će biti učesnik Superfinala 15. Memorijalnog turnira u malom fudbalu "Igrajmo za 16", a meč u lajvstrimu možete gledati ovde.

Ovo je definitivno okršaj najboljih ekipa na ovogodišnjem turniru.

Najmlađi sastav nalazi se u trećem uzastopnom finalu. Iako su pre početka stavljeni u senku "Veterana" i "Informative", igrači "Obezbeđenja" krčili su put samouvereno i postepeno. U prvoj fazi ostvarili su sve tri pobede, doduše do jedne su došli službenim rezultatom. U premijernom meču sa "Sportskom redakcijom" pobedili su sa 3:1, ali su osetili dovoljno neprijatnosti. Sa 2:1 su savladali iskusnu ekipu "Izgradnje i održavanja", mada je i na tom meču bilo trzavica. Ni druga faza nije počela baš prema očekivanjima. "Radio Beograd" je uspeo da ostane neporažen, ali je ekipa "Obezbeđenja" sav svoj kolektivni i individualni kvalitet pokazala u naredne dve utakmice. Predvođeni levonogim Nikolom Bukumirovićem, nadigrali su timove "Rasveta" i "Meda i RK-HD 2" sa rezultatom 4:1, odnosno 3:1.

Stekao se utisak da je ovaj tim izuzetno efikasan, ali i da je od svakog protivnika primio po gol. Međutim, u polufinalu je viđena sasvim druga slika. Novi okršaj sa "Sportskom redakcijom", ovoga puta bio je neuporedivo zahtevniji. Nakon 40 minuta, blago rečeno naporne borbe, golova nije bilo. Ipak, igrači "Obezbeđenja" su posle izvođenja penala bili uspešniji i zasluženo se domogli novog finala.

Jedan od osnivača ovog tima, a danas selektor i duhovni vođa, Nenad Milunović Mrvica bio je raspoložen da komentariše i prethodnog i predstojećeg rivala.

"Polufinale je za našu ekipu bio najteži meč na turniru. 'Sportska' je na neki način izbacila 'Veterane' i imala podjednake šanse za finale. Mi smo ipak nešto uigraniji tim, što se moglo videti tokom meča, ali ne i tokom izvođenja penala. 'Informativni program' ima igrače koji su od prvog dana na turniru. Iskusni su i da ne kažem 'namazani'. Prednost u ovakvim utakmicama svakako je iskustvo, a oni ga imaju znatno više jer su prosečno daleko stariji od nas. Imaju mnogo takmičenja u nogama. Tu pre svega mislim na Dragana Jankovića Oblandu, koji je 2010. igrajući za 'Obezbeđenje' osvojio turnir. Naravno, tu je i Žikica, mozak ekipe. Ja bih iskreno voleo da se ovo finale ne završi penalima, već u regularnom toku. Moji momci su mladi, između 19 i 23 godine i mislim da mogu da 'nadtrče' svog rivala. Igramo treće uzastopno finale, nadam se da neće biti  baksuzno."

A da li će zaista treći uzastopni pokušaj "Obezbeđenja" da se domogne velikog finala biti baksuzan, u mnogome odlučuju igrači "Informativnog programa". Bez sumnje najviše su pokazali na ovogodišnjem turniru u kategoriji RTS-ovih ekipa. U prvoj fazi redom su "padale" ekipe "Juniora", "Muzičke produkcije i Rasvete" i "Meda". "Informativa" je na te tri utakmice postigla deset golova, a protivnici nisu ni imali prilike da joj ugroze golmana. Ova razigrana ekipa je započela drugu fazu u istom stilu. Sa 3:0 "stradala" je "Scenska". Jedino nije uspela da matira odbranu "Sportista" od kojih je i primila gol, ali srećom po "Infomativu" nije bio priznat.  Mesto u polufinalu "informativci" su čekirali glatkim trijumfom od 2:0 protiv aktuelnih šampiona "Veterana" koji u toj utakmici nisu imali rezultatski prioritet. U borbi za finale protiv "Radio Beograda" ostvarili su svoj prosek i postigli tri gola. Međutim, tek tada su prvi put osetili šta znači primiti gol i to ne jedan već dva. "Radio Beograd" ipak nije mogao da napravi senzacionalni preokret, ali je "Informativnom programu" u ukusu finala dodao malo gorčine, o čemu svedoče reči Ilije Gavrilovića, jednog od najboljih strelaca te ekipe.

"Tog dana smo odigrali malo slabije nego u nekim prethodnim utakmicama. Nismo bili baš na očekivanom nivou", ističe Gavrilović.

Do sada ste sa većinom protivnika igrali igru "mačke i miša" i uvek ste naravno bili u ulozi mačke. Šta očekujete protiv tima koji poseduje isti stil, konstantno teži da kontroliše igru i drži loptu u svom posedu?

"Teška utakmica. Dve najbolje ekipe su definitivno u finalu. Biće to izjednačen duel i teško je reći ko će preuzeti inicijativu. Ono što je sigurno - oni će protiv nas igrati otvorenije za razliku od nekih drugih ekipa. A nama više odgovara kada neko s nama želi da se nadigrava."

Da li biste nekog iz mladog sastava "Obezbeđenja" izdvojili kao najveću opasnost?

"Ne bih nikoga izdvajao. Oni su svi mladi, brzi i kondiciono spremni. Čim su došli do kraja imaju odlične pojedince. Finale je čista psihologija, a smatram da će baš ona biti naša prednost."

Ilija Gavrilović je postigao četiri pogotka i ako se u finalu upiše u listu strelaca, mogao bi da bude i najbolji golgeter turnira RTS-ovih ekipa. Međutim, on takvu titulu neće juriti.

"Poželo bih mojim saigračima dobru igru i pobedu, a ko će biti strelac potpuno je nevažno."

Takođe jedan od istaknutijih članova "Informativnog programa" Milan Biševac (ne onaj što igra u Lionu) dao je svoje viđenje predstojećeg finala. Zbog incidenta na utakmici sa "Veteranima" dodeljen mu je crveni karton, pa je polufinale posmatrao van terena.

"Crveni karton sam dobio svojom greškom, jer sam hteo da smirim uzburkale reakcije igrača. Sada, u finalu, voleo bih da dobrom igrom nadomestim odsustvo protiv 'Radija'. Poštujemo igrače 'Obezbeđenja'. Opasnost dolazi od kompletnog tima u kome su sve školovani igrači. Mi ćemo opet prikazati naš stil. Napadački, jer drugačije ne znamo. Verujem u duh ekipe i verujem da ćemo osvojiti turnir", samouveren je Biševac.

Pre finala odigraće se i meč za treće mesto između "Sportske redakcije" i "Radio Beograda" i to će biti prvi susret ova dva tima na ovogodišnjem turniru. Posle finala, uručiće se medalje namenjene za prve tri ekipe RTS-ovog dela takmičenja, kao i nagrade za najboljeg golmana, strelca i igrača turnira.

RTS-ovo nadmetanje u malom fudbalu za 2014. godinu završava se u subotu, 22. marta, kada će se konačno znati i ko će iz naše kuće biti učesnik Superfinala Memorijala "Igrajmo za 16" koje se igra 13. aprila u Sportskom centru "Voždovac".

Dođite u "POSCO arenu" i uživajte u fudbalu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво