Читај ми!

Završnica takmičenja za ekipe RTS-a

Postoje oni koji su predodređeni za velika dela. Postoje oni koji su nedostatak svog talenta nadomestili napornim radom. Postoje oni kojima je kolektiv prečica za uspeh kao i oni koji zasluženu slavu poklanjaju kolektivu. Postoje oni koji nestvarna ubeđenja pretvaruju u sadašnjost,ali i oni koji ne veruju,već znaju da su najbolji. Postoje oni koji su sreću mnogo zadužili,nasuprot onima kojima je sreća sporedna uloga,a glavna je sampouzdanje. I naravno postoje oni kojima je esencija bilo kakvog rezultata ljubav prema igri uz poštovanje saigrača i protivnika. Baš takvi „igraju i igraće za 16“.

15. RTS-ov Memorijal u malom fudbalu ulazi u završnicu,bar što se tiče ekipa iz kuće.

Polufinalni mečevi koji su na programu u subotu 15-og marta uskomešaće emocije aktera.

Prvo polufinale je ponovni susret Sportske redakcije i ekipe Obezbeđenja koja je na toj utakmici bila bolja rezultatom 3 prema 1. Iako su tada bili autsajderi,igrači Sportske su lako mogli da otkinu bod jednom od glavnih pretendenata za osvajanje RTS-ovog turnira.

Od tog duela sastav Sportske redakcije se mnogo izmenio što je veliki broj ekipa negativno komentarisao. "Sportistima" su se priključili Aleksandar Mišić,Miloš Stanojević i Stefan Đurković i sva trojca su sinovi zaposlenih radnika nacionalne medijske kuće. Prema pravilniku turnira nihovo učešće je sasvim legitimno,a njihovo prisustvo je donelo ovoj ekipi blistave trenutke. Trijumf nad aktuelnim šampionima Veteranima i nerešen ishod sa Informativnim programom i to bez primljenog gola ulili su Sportskoj redakciji duh koji će se boriti do kraja.

Sada im predstoji novi test u novim uslovima. Tim Obezbeđenja je prošlogodišnji polufinalsta,a na ovogodišnjem izdanju jedna je od najefikasnijih ekipa sa 13 postignutih pogodaka.

Evo šta o ovom polufinalnom meču misli Stefan Bendić,član Sportske redakcije.Bio je na terenu protiv Obezbeđenja u prvoj fazi turnira,posle koje se preselio na klupu i sa trenerom Dušanom Albijanićem vodi i motiviše svoj tim.

„Neću da iznosim mišljenja o očekivanjima i uopšte o ekipi Obezbeđenja. Znamo da su oni jaki. Jedino što mene brine smo mi i naš pristup.Da li ćemo mi biti na nivou kao na prethodim utakmicama,tj da li ćemo biti dovoljno ozbiljni kao tada?Ako se na terenu budemo ponašali isto kao u pređešnjim mečevima ne sumnjam da možemo da dođemo do finala",istakao je Bendić.

Jedan od najbolih strealaca RTS-ovog dela turnira član je upravo Obezbeđenja. Nikola Vukomirović postigao je pet golova,a prvi baš na utakmici protiv Sportske.

„Jeste,on je definitvno najbolji njihov pojedinac,ali naša odbarana je kompaktna i sada toliko snažna da može da ga zaustavi",završio je Stefan Bendić.

Jedan od trojice strelaca za svoj tim iz te prve utakmice,Srđan Milosvljević dao je svoj komentar ovog polufinala.

„Nadam se da ću ponovo protiv Sportske dati gol",nasmejano je započeo Milosavljević.

„Biće to drugačija utakmica od one prethodne.Teško je pobediti istog rivala dva puta.Mada smatram da smo ponovo favoriti jer smo uigraniji i mlađi tim"zaključio je Milosavljević,međutim pogrešno je procenio starosnu dob svojih protivnika u polufinalu.

Dva prosečno najmlađa sastava u takmičenju sigurno će pružiti brzu i žustru igru u polufinalu u kome za veterane neće biti mesta.

Drugo polufinale biće prvi ovogodišnji susret Radio Beograda i Informativnog programa.Oba tabora su odigrala pipremne utakmice u Posko areni kako bi što spremnije dočekale polufinale.

Ko je favorit uopšte se ne dovodi u pitanje. Tim Informativnog programa je do polufinala zabeležio pet pobeda,jedan nerešen ishod,uz gol razliku 15:0.Kapiten Radio Beograda,Vlade Radičević,svestan je da je njegov tim daleko slabiji,ali da obiluje motivacijom.

„Da,zaista smo posebno motivisani kao ekipa koja je tri puta osvajala memorijalni turnir „Igrajmo za 16". Naš protivnik nije primio gol i to nam uliva nadu da bi baš mi mogli da budemo prvi koji će im zatresti mrežu. To što su oni mnogo jači,ne ukraćuje nam pravo da se borimo. Igrali smo 1:1 protiv Obezbeđenja i tada smo dokzali da i protiv favorita možemo da izvučemo pozitivan rezultat."

Stefan Đumić zbog povrede neće moći da pomogne Radio Beogradu,a neko od koga se očekuje da nosi igru ovog tima,svakako je talentovani Aleksandar Radičević.

Njegov otac je i pored nekoliko izuzetnih pojedinaca u sastavu Informativnog programa izdvojio jednog čoveka.

„Najviše se pribojavamo Vlade Markovića koji je nastupao sa mnom za Radio Beograd u Medija ligi.Brz je,odlično kontroliše loptu,sposoban je da postigne gol i u teškoj situaciji,tako da ćemo se najviše u odbrani posvetiti njemu.Naravno tu su i Žikica i Oblanda,glavne poluge „Informatve" ",smatra Vlade Radičević.

Sa druge strane upravo je Vlada Marković dao svoj pogled oba polufinala i komentar na pohvale protivnika.

„Veliki smo favoriti u ovom duelu,nema šta. Potrudićemo se da ovu ulogu pretočimo u rezultat. Smatram da će polufinale između Obezbeđenja i Sportske biti daleko neizvesnije. Želim da se zahvalim Vladu,što ima tako lepo mišljenje o mojoj igri. Poručujem da ću ih osujetiti u svakoj nameri nameri da me zaustave." uz osmeh,neretko duhovit Marković.

Kalkulacije su prošlost,izjednačenog ishoda neće biti. Najbolji će se sledeće subote,tačnije 22. marta, boriti za titulu šampiona RTS-a 2014-e godine.

Polufinala ovog dela turnira su na programu u subotu,15-og marta u Posko areni kod Hipodroma.

Obezbeđenje i Sportska nastupaju od 12 i 20,dok će Radio Beograd i Informativni program odmeriti snage sat vremena kasnije.

Svim učesnicima polufinala,mnogo sreće u subotu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи