Читај ми!

Iznenađenja među RTS ekipama

Nova uzbuđenja na turniru "Igrajmo za 16". Obezbeđenje obezbedilo prvo mesto u grupi, Sportska se "iščupala". Polufinala 15. marta.

Zavesa se spustila na drugu fazu RTS-ovog dela turnira, kojim je ispisan neslućeni scenario. Epilog je neočekivan jer su se u polufinalu našle i neke ekipe koje se nisu nadale da će stići tako daleko. 

Odlučujće kolo pred samu završnicu završilo se bez promena na tabelama grupa E i F.

Obezbeđenje obezbedilo prvo mesto u grupi

Tim RK-HD 2 je bio furiozan u prvoj fazi i ostvario je do sada najubedljiviji trijumf od 7:0, ali je u drugoj fazi totalno posustao. Iako su do duela sa Obezbeđenjem osvojili samo jedan bod, pobeda bi ih verovatno odvela u polufinale. Ali to se nije dogodilo. Ekipa Obezbeđenja je zabeležila četvrti trijumf na ovogodišnjem turniru i potvrdila status glavnog favorita u grupi E. Jedan od najboljih igrača ovog sastava, Nikola Vukomirović matirao je odbranu RK-HD 2, već u šestom minutu. Na 2:0 povisio je njegov rođeni brat Bane, koji je neposredno pre postignutog gola, iz velike daljine pogodio stativu.

Nada za RK-HD 2 se povratila kada je Darko Živanović smanjio prednost Obezbeđenja na 2:1. Tenzija na utakmici je kulminirala da bi situacija sudijama izmakla kontroli neposredno pre kraja. Nikola Vukomirović je potvrdio pobedu Obezbeđenja u 28. minutu, posle čega su usledile burne reakcije igrača RK-HD 2 zbog spornog momenta pre gola. Ovaj sukob sa sudijom Ivanom Stamenkovićem rezultirao je crvenim kartonom Stevanovića. Ružan način da prošlogodišnji polufinalsti završe 15. memorijal "Igrajmo za 16".

Veoma simpatična ekipa Rasvete pojačana golmanom Miroslavom Medićem mogla je da se izbori za drugo mesto u grupi E i za takav podvig bila im je neophodna pobeda protiv Radio Beograda. Utakmica je bila sa malo pravih prlika. Na sredini terena prilično žustro,sa nedovljno kreativnosti na obe strane. Tečnog fudbala je bilo najmanje pa je rezultat bio posledica takve igre. 0:0 je na kraju odgovaralo Radio Beogradu jer su višestruki osvajači ovog memorijla sa pet bodova izborili plasman u polufinale.

Bravo za Radio Beograd, čiji put do ovakvog uspeha nije bio lak.

Sportska se "iščupala"

Susretu Informativnog programa i Veterana je još pre početka druge faze dodeljen naslov "finale pre finala".

Ali još prošlog vikenda frapantno ispadanje aktuelnih šampiona umanjilo je status ovog derbija, jer Veteranima pobeda ništa nije značila dok se "Informativa" borila za prvo mesto u grupi F. Međutim, ako se motivacija ugasila, rivalstvo ovih ekipa i dalje tinja. Muška igra bacila je senku na prvo poluvreme u kome je bilo mnogo prekršaja,a ni jedan gol. Oštrina je dostigla vrhunac kada su Sabovljev i Biševac ušli u sukuob zbog kojeg su obojica dobili crveni karton. Informativni program je više želeo pobedu i zato je do nje i došao. Bilo je 2:0, a u strelce su se upisali Gavrilović i Janković. Momci ove ekipe su zaista najviše pokazali na ovogodišnjem turniru.

Zabeležili su i peti trijumf,postigli 15 golova,a da im se na šest utakmica još nijednom nije zatresla mreža. U velikom stilu ulaze u polufinale.

Još jedno mesto ostalo je u polufinalu RTS-ovog dela turnira. Za njega su u direktnom okršaju konkurisala dva tima: Sportska redakcija i Scenska. I jedni i drugi su prošlog vikenda nadigrali Veterane. Scenska je pretrpela ubedljiv poraz od "Informatve" te im je protiv "Sportista" jedini cilj bio trijumf. I sjajno su krenuli ka tom cilju.

Damir Buza bio je najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Sportske i doneo svojoj ekipi značajno vođstvo. Iako im je gol bio potreban,igrači Sportske redakcije nisu "gubili glavu". Samouvereno su napadali pa je nagrada stigla tek sredinom drugog poluvremena. Miloš Stanojević je sa veće udaljenosti izvrsno pogodio donji desni ugao golmana ekipe Scenske, na koju se preneo pritisak moranja.

Ali "Sportisti" su živnuli posle datog pogotka i preko Đurkovića, dva puta zadrmali okvir gola protivnika.

Zahvaljujući odličnoj taktičkoj igri u finišu, mladi sastav Sportske je uspeo da sačuva 1:1 što je značilo da se plasirao u polufinale.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи