Читај ми!

Javni žreb za nastavak Memorijala "Igrajmo za 16“

Žreb drugog dela 15. Memorijalnog turnira u malom fudbalu "Igrajmo za 16", na kojem će učestvovati ekipe prijatelja, partnera, medija, dijaspore, ženske ekipe i predstavnici osam gradova, održan je u Holu zgrade RTS-a u Takovskoj 10.

Osim 16 RTS-ovih ekipa čiji je turnir već u samoj završnici, u drugom delu turnira koji će se takođe igrati u Beogradu, učestvovaće 66 ekipa, što znači da će biti odigrano čak 145 utakmica.

Izvlačenju su prisustvovale porodice nastradalih žrtava, predstavnici takmičarskih ekipa i novinari. Prisutnima su se obratili Miroslav Medić u ime porodica nastradalih radnika, Svetozar Stanković, u ime suorganizatora takmičenja Sportskog saveza Beograda i Veselin Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za 16".

"Naš turnir ove godine osim memorijalnog karaktera ima i jubilarni, humanitarni i naravno takmičarski za ekipe po pozivu", istakao je Veselin Grozdanić, reditelj i predsednik OO „Igrajmo za 16".

"Veoma smo ponosni na činjenicu da turnir raste, da se ovog puta toliki broj ekipa zainteresovao za učešće i to iz čak osam gradova. Sećamo se naših 16 tragično nastradalih kolega u NATO bombardovanju, ali i svakog deteta, čoveka, koji je nastradao te 1999. godine i to sada čini gotovo čitava Srbija, u duhu sporta. Ove godine planiramo da obnovimo prvi teren na kome se odigrao turnir 2000. godine, na Košutnjaku, u saradnji sa Šumarskim fakultetom, a veoma smo srećni jer naša donacija prošle godine, CTG aparat za bolnicu u Ćurpiji i danas besprekorno funkcioniše", rekao je Grozdanić.

Organizatori su naglasili da ove godine Turnir osim fudbala podrazumeva i takmičenja u drugim sportovima poput stonog tenisa, šaha i kuglanja.Interesovanje je veliko i za ove sportove, baš kao i za mali fudbal. Finale Memorijalnog turnira u SC Voždovac na Banjici je u nedelju 13. aprila popodne, a i ovom prilikom u revijalnom delu nas čekaju zvezde domaćih serija koje su se odazvale pozivu. Prema Grozdanićevim rečima, utakmicu će igrati glumci serije "Montevideo, Bog te video" i "Vojna akademija" koje se sa velikim uspehom emituju na RTS-u.

Na žrebu su timovi bili podeljeni u 6 kategorija. Kategoriju Prijatelja , Medija, Partnera, predstavnika timova iz osam gradova Srbije, kao i ekipa Dijaspore. I na kraju, prvi put ove godine, takmičiće se i ženske ekipe.

U grupi „Prijatelji" na žrebu je bilo ukupno 12 timova koji su bili podeljeni u četiri grupe sa po tri ekipe. Ivica Kralj, proslavljeni golman naše reprezentacije, pomogao je u ovom delu žreba.

U grupi A igraće:
1. Kurjaci sa Ušća
2. Ada Ciganlija
3. Obezbeđenje NS RS

U grupi B sastaće se:
1. VMA Akademac
2. Uprava saobraćajne policije
3. 250. Raketna brigada

U grupi C igraće:
1. Vatrogasna brigada
2. PS Palilula
3. Udruženje fudbalskih veterana Beograda

Dok će se u grupi D nadmetati:
1. Veterani Partizana
2. Komunalna policija
3. PS Rakovica

U grupi „Partneri" na žrebu je bilo osam timova, koji su podeljeni u dve grupe sa po četiri tima. Miroslav Medić, brat pokojnog Siniše, asisitrao je u izvlačenju parova za ovaj deo žreba.

U grupi A igraće: 

1. SC Slodes
2. Tref
3. Naja
4. Zlatiborac

U grupi B sastaće se timovi:
1. SC Vračar
2. Šumarski fakultet
3. SC Posko arena
4. Telenor

U grupi „Mediji" nadmetaće se takođe osam timova koji su, baš kao i na žrebu u grupi partnera, bili podeljeni u dve grupe sa po četiri ekipe. Tokom izvlačenja parova ove grupe, pomogao je i evocirao sećanja na prvi turnir, kolega iz Radio Beograda Vlade Radičević.

U grupi A igraju:
1. Arena sport
2. Tanjug
3. Skupština grada Beograda
4. Sport

U grupi B igraće:
1. RTV Vojvodina
2. Sport netvork
3. Ringier axel springer
4. Sport klub

U grupi „Mediji- dijaspora", i ove godine biće četiri tima, koji već tradicionačno učestvuju na našem turniru. Izvlačenju je prisustvovao Nedeljko Mirković, koji je jedan od prvih učesnika Turnira „Igrajmo za 16". Grupa nazvana „Naši stranci" takmičiće se u jedinstvenoj grupi:

1. RTV Republika Srpska
2. RTV Slovenija
3. Srbija 08
4. Ravna Gora

Prvi put u istorioji našeg turnira, u konkurenciji će biti pobednici zasebnih nadmetanja u čak osam gradova Srbije. Isključivo pobednici tih zasebnih turnira u gradovima učestvovaće na 15. memorijalnom turniru. Podeljeni su takođe u dve grupe sa po četiri ekipe. Prošlogodišnji pobednici, ekipa iz Bora, zajedno sa predstavnicima iz Zrenjanina i Subotice, prisustvovala je javnom žrebu, a prisutnima se ovim povodom obratio Nenad Bogdanović.

U grupi A igraće: 

1. Bor
2. Kragujevac
3. Subotica
4. Jagodina

U grupi B sastaće se:
1. Požarevac
2. Užice
3. Niš
4. Zrenjanin

I konačno, prvi put u istorji memorijalnog turnira, ženski deo turnira neće biti revijalnog tipa, već će se osam ženskih timova takmičiti u dve grupe sa po četiri ekipe. Miloš Tanasković, jedan od osnivača Memorijala,evocirao je uspomene na turnir i poželeo damama srećan početak takmičenja.

U grupi A igraće:
1. Komunalna policija
2. Vojna Akademija
3. Radio 202
4. Sport

U grupi B igraće:
1. Šumarski fakultet
2. Jutarnji program
3. Studio B
4. Radio Beograd Prvi program

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи